دوره 20، شماره 79 - ( 3-1391 )                   جلد 20 شماره 79 صفحات 103-111 | برگشت به فهرست نسخه ها

yazdanpanah P, Amirhasani S, Mousavizadeh A, Ghaffari P, Khosravi Z, Khademi A. Prevalence of Carpal Tunnel Syndrome in Women of Boyerahmad Township. zumsj. 2012; 20 (79) :103-111
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1762-fa.html
یزدان پناه پرویز، تاج آرامش شهین، موسوی زاده علی، غفاری یروین، خسروی زهرا، خادمی ایاز. شیوع سندرم تونل کارپال در زنان شهرستان بویراحمد. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1391; 20 (79) :103-111

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1762-fa.html

چکیده:   (17932 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: سندرم تونل کارپال به گیرافتادگی عصب میانی در تونل کارپال مچ گویند. حاملگی یک عامل خطر سندرم کارپال تونل می‌باشد و سندرم کارپال تونل از عوارض شایع حاملگی می‌باشد. با وجود شیوع زیاد این سندرم در زنان نسبت به مردان، شیوع سندرم در ارتباط با حاملگی و غیرحاملگی در زنان بعضی کشورها مانند ایران نامشخص می‌باشد. هدف این مطالعه تعیین شیوع و شدت سندرم تونل کارپال در زنان حامله و غیرحامله شهرستان بویر احمد می‌باشد. روش بررسی: این مطالعه یک مطالعه‌ی مقطعی توصیفی- تحلیلی بود که از اسفند 88 تا دی 89 در کلینیک‌های زنان و زایمان شهر یاسوج در 2656 زن غیرحامله و 1508 زن حامله انجام شد. 175 نفر از زنانی‌که به دلایل مشکلات زنان و زایمان به متخصصین زنان و زایمان مراجعه کرده بودند و دارای علایم بالینی سندرم تونل کارپال بودند، به‌وسیله‌ی متخصص توانبخشی مورد مطالعات الکترودیاگنوستیک استاندارد قرار گرفتند. یافته‌ها: شیوع سندرم تونل کارپال در زنان دارای علایم 7/2 درصد بود. شیوع این سندرم در زنان حامله و غیرحامله به‌ترتیب 4/3 و 3/2 درصد بود. در کل، 51 زن حامله دچار سندرم تونل کارپال بودند که 4/59% سندرم خفیف، 8/18%، سندرم متوسط و 9/21% سندرم تونل کارپال شدید داشتند. همچنینن 61 زن غیر حامله دچار سندرم تونل کارپال بودند که 6/73% به نوع خفیف، 8/20% درصد به نوع متوسط و 6/5 % به نوع شدید مبتلا بودند. نتیجه‌گیری: شیوع سندرم تونل کارپال در زنان حامله بیشتر از زنان غیرحامله‌ بود. سندرم تونل کارپال شدید در زنان حامله شایع‌تر از زنان غیرحامله ‌بود.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۱/۱/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۳/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۳/۳۱

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.