دوره 20، شماره 80 - ( 5-1391 )                   جلد 20 شماره 80 صفحات 64-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hamzehei H, Badali H, Rahnema M, Ajalli M. The Use of Rolling Circle Amplification for Molecular Identification of Cladophialophora carrionii and Cladophialophora yegresii. zumsj. 2012; 20 (80) :64-75
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1832-fa.html
حمزه‌یی حسین، بدلی حمید، رهنما مهدی، اجلی محسن. بررسی کارایی تکنیک تکثیر دایره‌ای چرخان برای تشخیص سریع قارچ کلادوفیالوفورا کاریونی و کلادوفیالوفورا یگرزی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1391; 20 (80) :64-75

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1832-fa.html

چکیده:   (17839 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: روند مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد که نه تنها بیماری‌های قارچی به طور قابل چشم‌گیری به‌خصوص در بیماران با نقص سیستم ایمنی در حال افزایش است، بلکه کاهش حساسیت عوامل قارچی به داروهای ضد قارچی نیز در حال افزایش می‌باشد. بنابراین تشخیص سریع و زود هنگام در حد گونه برای انتخاب داروی مناسب و مدیریت بالینی ضروری است. با این وجود روش‌های استاندارد تشخیصی وقت‌گیر، هزینه بر و از حساسیت کمی برخوردار می‌باشند لذا برای فایق آمدن بر هر کدام از مشکل های ذکر شده، ابزارهایی مبتنی‌بر PCR توسعه یافته‌اند. در این مطالعه از روشی که علی‌رغم سرعت بالا از حساسیت بالایی برخوردار بوده به نام تکنیک تکثیر دایره‌ای چرخان برای تشخیص دقیق‌تر و صحیح‌تر دو گونه قارچی کلادوفیالوفورا کاریونی و کلادوفیالوفورا یگرزی استفاده شد. روش بررسی: در‌ این بررسی به‌طور اختصاصی از ناحیه‌ی رونویسی داخلی (ITS rDNA) از مجموعه‌ی ژنی DNA های ریبوزومی جنس کلادوفیالوفورا که قبلا تعیین توالی شده بودند، استفاده گردید و پروب‌های اختصاصی بر اساس تفاوت تنها در یک نوکلئوتید از ناحیه‌ی ITS rDNA برای قارچ‌های کلادوفیالوفورا کاریونی و کلادوفیالوفورا یگرزی طراحی گردید. پروب‌ها در اصل توالی مکمل هدف منتهی به جایگاه لینکر می‌باشد که پس از هیبریداسیون با DNA به شکل یک مولکول بسته در آمده، با اتصال به هدف و تکثیر در شرایط تک دمایی مورد ارزیابی قرارگرفت. یافته‌ها: نتایج این تحقیق یک تکثیر DNA کاملا موفق را بدون نتایج مثبت و منفی کاذب و تشخیص در حد گونه نشان داد. محصول نتایجRCA در ژل آگارز 5/1 درصد به‌صورت نردبانی نشان داده‌شد و واکنش مذکور در جهت تکثیر DNAی هدف به طور اختصاصی در اتصال با پروب در کمترین زمان نسبت به روش‌های متداول تایید گردید. نتیجه‌گیری: نتایج نشان دهنده‌ی قدرت و دقت این تکنیک در شناسایی عوامل بیماری‌زای قارچی در حد گونه با سرعت و اختصاصیت بسیار بالا در مقایسه با روش‌های شناسایی قدیمی می‌باشد و این تکنیک می‌تواند کابرد فراوانی در کلیه‌ی آزمایشگاه‌های تشخیصی داشته باشد بنابراینRCA تفاوت بسیار چشمگیری را با دیگر تکنیک‌های وابسته به دما بر پایه‌ی DNA برخوردار می‌باشد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۱/۴/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۳/۳/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۳/۳۱

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.