دوره 21، شماره 84 - ( 1-1392 )                   جلد 21 شماره 84 صفحات 66-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghi A, Karmi M, Jameshorani M, Mazlumzade S, Salmani R. Evaluation of the Carotid Artery Thickness in Older Women with Osteoarthritis. J Adv Med Biomed Res. 2013; 21 (84) :66-72
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-2073-fa.html
صادقی علیرضا، کریمی مرجانه، جامه شورانی مریم، مظلوم زاده سعیده، سلمانی رضا. رابطه‌ی ضخامت شریان کاروتید در زنان مسن و استئوارتریت دست. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1392; 21 (84) :66-72

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-2073-fa.html

چکیده:   (33016 مشاهده)

زمینه و هدف: استئوآرتریت شایع‌ترین بیماری مفصلی و بزرگ‌ترین علت ایجاد ناتوانی در میان افراد میانسال و مسن است، که با مکانیسم تخریب پیشرونده‌ی غضروف مفصلی باعث ایجاد درد مزمن و اختلال عملکرد مفاصل درگیر می‌شود. هنوز علت اصلی این بیماری به درستی شناخته نشده است. طی چندین مطالعه‌ی اپیدمیولوژیک در کشور‌های دیگر ارتباط این بیماری با بیماری‌های قلبی و عروقی گزارش شده است. هدف ما از این مطالعه بررسی وضعیت ضخامت کاروتید در زنان با استئوآرتریت دست در مقایسه با افراد هم سن ولی بدون استئوآرتریت بود. روش بررسی: در این مطالعه‌ی توصیفی تحلیلی بر روی 256 نفر از زنان میانسال و مسن مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان حضرت ولیعصر زنجان که با معاینه‌ی مفاصل دست در دو گروه بیماران مبتلا به استئوآرتریت و گروه بدون استئوآرتریت تقسیم شده بودند، با استفاده از سونوی داپلر شریان کاروتید از نظر میزان و شدت آترواسکلروز و وجود یا نبود پلاک آترواسکلروتیک بررسی شدند. نتایج حاصل شده با استفاده از تست‌های آماری Chi-Square و Independent T-Test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند یافته‌ها: در این بررسی 256 زن با میانگین سنی 79/56 سال شرکت کرده بودند. 8/30 درصد از زنان مبتلا به استئوآرتریت و 5/17 درصد از زنان سالم پلاک آترواسکلروتیک شریان کاروتید داشتند، که به لحاظ آماری این تفاوت معنی‌دار بود (009/0=P، 1/2= OR). پس از کنترل سن هنوز وجود استئوآرتریت یک ریسک فاکتور برای پلاک کاروتید محسوب می‌شد. میانگین ضخامت انتیمای شریان کاروتید در بیماران 975/0 میلی‌متر و در افراد سالم 910/0 میلی‌متر بود (0001/0P <). نتیجه گیری: یافته‌های این مطالعه همراهی معنی‌داری میان بیماری استئو آرتریت و بیماری‌های آترواسکلروتیک نشان داد. پیشنهاد می‌گردد در مطالعات بعدی بررسی اثر پیشگیری کنندگی دارو‌های کاهنده‌ی آترواسکلروز بر پیشرفت استئوآرتریت مورد توجه قرارگیرند.

نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۳ | پذیرش: ۱۳۹۱/۱۲/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۱/۱۲/۲۲

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.