دوره 21، شماره 89 - ( 6-1392 )                   جلد 21 شماره 89 صفحات 10-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

kazemi A, Badv R, Aharchi B, Kamali K. Nitrazepam Versus Diazepam as Intermittent Prophylaxis for Febrile Seizures. zumsj. 2013; 21 (89) :10-16
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-2398-fa.html
کاظمی سیدعلینقی، شروین بدو رضا، اهرچی فرشی بابک، کمالی کوروش. بررسی میزان اثربخشی نیترازپام در مقایسه با دیازپام برای پیشگیری تشنج ناشی از تب. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1392; 21 (89) :10-16

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-2398-fa.html

چکیده:   (14068 مشاهده)

زمینه و هدف: مصرف متناوب بنزودیازپین‌ها در پیشگیری از عود تشنج ناشی از تب توصیه می‌شود. پژوهش حاضر جهت مقایسه‌ی تاثیر نیترازپام متناوب در مقایسه با دیازپام در پیشگیری از عود تشنج ناشی از تب انجام گرفت. روش بررسی: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی کودکانی که از نظر نورولوژیک سالم ولی دچار تشنج ناشی از تب شده و مابین سنین 6 ماه تا 3 سال بودند و نیز سابقه‌ی استفاده از داروهای ضد تشنج یا سابقه‌ی صرع در افراد فامیل نداشتند، انجام گرفت. به بیماران به صورت اتفاقی نیترازپام (36 مورد) و دیازپام (37 مورد) در هنگام بروز تب تجویز گردید و توصیه شد که دارو به مدت 48 ساعت از شروع تب ادامه یابد. کلیه‌ی بیماران از زمان شروع تشنج به‌مدت 9 ماه پی‌گیری شدند. نتایج: عود تشنج در 4 بیمار گروه دیازپام (8/10 درصد) اتفاق افتاد. در گروه نیترازپام عود تشنج ملاحظه نگردید. متغیرهای سن، جنس، وزن، قد، درجه‌ی تب در زمان وقوع تشنج، طول مدت تشنج و میزان هموگلوبین در دو گروه تفاوت آماری معنی‌دار نداشته‌اند. همچنین این متغیرها تفاوت آماری معناداری در بین عودکرده‌ها با عودنکرده‌ها نداشتند. نتیجه‌گیری: درمان پیش‌گیری متناوب با نیترازپام در مقایسه با دیازپام به نظر می‌رسد دارای ارجحیت بالینی باشد. برای کسب نتایج دقیق‌تر بالینی و آماری مطالعات بیشتری با حجم نمونه بالاتر توصیه می‌شود.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۲/۸/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۲/۸/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۲/۸/۲۹

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.