دوره 21، شماره 89 - ( 6-1392 )                   جلد 21 شماره 89 صفحات 17-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseinpur Z, Hashemi S, Salehi E, Ghazanfari T. Mesenchymal Stem Cell Isolation from Adipose Tissue and Lung of BALB/c Murine and Comparison of Their Immunophenotype. J Adv Med Biomed Res. 2013; 21 (89) :17-29
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-2399-fa.html
حسین‌پور زهرا، هاشمی سید محمود، صالحی عیسی، غضنفری طوبی. جداسازی سلول‌های بنیادی مزانشیمی از بافت چربی و ریه‌ی موش BALB/c و مقایسه‌ی ایمونوفنوتایپ آن‌ها. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1392; 21 (89) :17-29

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-2399-fa.html

چکیده:   (15089 مشاهده)

زمینه و هدف: سلول‌های بنیادی به دلیل توانایی تمایز به سلول‌های مختلف، تکثیر و کشت نسبتا آسان و داشتن ویژگی‌های تعدیل ایمنی به عنوان منبعی امیدبخش برای ترمیم بافتی هستند. با وجود تحقیقات وسیع بر روی فنوتایپ ایمنی سلول‌های بنیادی مزانشیمی، نبود مارکر اختصاصی چالش‌هایی برای محققان در بر دارد. هدف از این مطالعه جداسازی سلول‌های بنیادی مزانشیمی از بافت چربی و ریه و مقایسه‌ی بیان مارکرهای پروتئینی در سطح این سلول‌ها است. روش بررسی: سلول‌های بنیادی مزانشیمی از ریه و بافت چربی موش جداسازی و کشت شدند. محیط‌های تمایزی اختصاصی برای بررسی‌های تمایزی به آن‌ها اضافه شد. در نهایت میزان بیان آنتی ژن‌های سطحی با اضافه کردن آنتی‌بادی‌های مونوکلونال در دو جمعیت سلولی با روش فلوسیتومتری مورد مقایسه قرار گرفتند. یافته‌ها: هر دو سلول بنیادی ساکن بافت به خوبی تکثیر شدند و تمایز به استئوسیت و آدیپوسیت در آن‌ها قابل مشاهده بود. همچنین سلول‌های بنیادی ریوی و بافت چربی دارای مارکرهای CD90، CD73 و CD105 بودند و از طرفی دیگر مارکرهای CD34، CD45 و CD11b را بیان نمی‌کردند. در این مطالعه سلول‌های بنیادی مزانشیمی ریوی دارای درصد پایین تری از مارکر CD105 را نسبت به سلول‌های بنیادی مزانشیمی بافت چربی بودند. نتیجه‌گیری: سلول‌های بنیادی مزانشیمی از ریه جداسازی شدند و مشابه سلول‌های بنیادی مزانشیمی بافت چربی مارکرهای شایع مرتبط با سلول‌های بنیادی مزانشیمی را بیان کردند.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۲/۸/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۲/۸/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۲/۸/۲۹

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.