دوره 22، شماره 90 - ( ويژه نامه قرآن پژوهي 1393 )                   جلد 22 شماره 90 صفحات 53-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghahremani Z, Heidari N, Shabani M, Agvami M, Hariri M. Religious Beliefs and Mental Health among Handicapped Community Member. J Adv Med Biomed Res. 2014; 22 (90) :53-61
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-2524-fa.html
قهرمانی زینب، حیدری نرگس، شعبانی مینا، اقوامی مژگان السادات، حریری مهری. باورهای مذهبی و سلامت روان اعضای جامعه‌ی معلولین. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1393; 22 (90) :53-61

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-2524-fa.html

چکیده:   (14027 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: معلولین با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند که علاوه بر سلامت جسمی می‌تواند سلامت روان آن‌ها را به خطر بیندازد. پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهند مذهب و سلامت روانی با یکدیگر رابطه دارند. روی آوردن محققین به مذهب و مطالعه‌ی روانشناختی آن در دهه‌های اخیر روزافزون بوده است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه‌ی بین باور مذهبی و سلامت روانی بود. روش بررسی: تعداد 88 نفر از اعضای جامعه معلولین شعبه‌ی زنجان در آذر و دی‌ماه 1390 گروه نمونه‌ی پژوهش حاضر را تشکیل ‌دادند. آزمودنی‌ها با دو آزمون جهت‌گیری مذهبی آلپورت و پرسشنامه‌ی سلامت عمومی (GHQ) مورد بررسی قرار گرفتند. این آزمون‌ها پیشتر برای جامعه‌ی ایرانی ترجمه و استاندارد شده‌اند. نتایج آزمون‌ها پس از نمره‌گذاری با آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد بین نمره‌ی کل مذهبی با نمره‌ی زیر مقیاس سوم سلامت عمومی (چگونگی کنار آمدن با موقعیت‌های متداول زندگی) در سطح معناداری 01/0 (29/0r=- و 006/0P=) و نمره‌ی مذهب درونی با همین زیر مقیاس در سطح معناداری 05/0 (224/0r=- و 036/0P=) ارتباط معنی‌دار معکوسی یافت شد. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد افراد معلول به نقش ایمان در احساس سلامتی خود واقف نیستند و بنابراین اقداماتی در این زمینه می‌تواند سلامت آن‌ها را ارتقا دهد.

نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: ۱۳۹۲/۱۱/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۱/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۱/۲۸

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.