دوره 22، شماره 92 - ( 3-1393 )                   جلد 22 شماره 92 صفحات 43-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rabiei Z, Gholami M, Hojjati M. The Effect of Cyperus Rotundus Ethanolic Extract on Motor Coordination in a Rat Model of Alzheimer. zumsj. 2014; 22 (92) :43-54
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-2677-fa.html
ربیعی زهرا، غلامی مصطفی، حجتی محمد‌رضا. بررسی اثر عصاره‌ی اتانولی ریزوم گیاه سعد کوفی بر تعادل حرکتی در موش صحرایی مدل آلزایمری. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1393; 22 (92) :43-54

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-2677-fa.html

چکیده:   (10760 مشاهده)

زمینه و هدف: بیماری آلزایمر (AD) یک اختلال دژنراتیو است که منجر به زوال شناختی پیشرونده می‌شود. اختلال حافظه در بیماری آلزایمر با کمبود قشری استیل کولین و از دست دادن نورون‌های کولینرژیک در هسته‌های قاعده‌ای ماینرت همراه شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره‌ی اتانولی ریزوم گیاه سعد کوفی برتعادل حرکتی در موش‌های صحرایی مدل آلزایمری و موش‌های صحرایی سالم بود. روش بررسی: در این مطالعه‌ی تجربی از 49 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار که به 7 گروه آزمایشی تقسیم شدند، استفاده شد. برای این هدف جهت ایجاد مدل آلزایمری، در موش‌های صحرایی هسته ماینرت به صورت دوطرفه با جریان الکتریکی تخریب شد. گروه کنترل و شم آب مقطر دریافت کردند در حالی‌که گروه‌های آلزایمری عصاره‌ی اتانولی ریزوم گیاه سعد کوفی با دوزهای 100 و 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم به مدت 20 روز دریافت کردند. گروه‌های سالم بدون هرگونه جراحی فقط عصاره دریافت کردند تعادل حرکتی موش‌های صحرایی با دستگاه روتارود سنجیده شد. داده‌ها با استفاده از آزمون آنوا و تست تعقیبی LSD تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: عصاره‌ی اتانولی ریزوم گیاه سعد با دوز 100 میلی‌گرم به مدت 20 روز تعادل حرکتی را در موش‌های صحرایی آلزایمری به طور چشمگیری بهبود بخشید. عصاره‌ی این گیاه در موش‌های صحرایی سالم به مدت 20 روز به طور چشمگیری تعادل حرکتی را وقتی با گروه کنترل مقایسه شد کاهش داد نتیجه گیری: نتایج نشان می‌دهند عصاره‌ی ریزوم گیاه سعد کوفی در موش های صحرایی آلزایمری از طریق القای تغییراتی در سطح استیل کولین در مغز تعادل حرکتی را به طور چشمگیری بهبود بخشیده، از این طریق اثراتش را نشان می‌دهد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۳/۴/۱ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۱

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.