دوره 23، شماره 96 - ( 1-1394 )                   جلد 23 شماره 96 صفحات 78-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghipour H, Daryanoosh F, Salesi M. The effect of 12 Weeks of Aerobic Interval Training on Chemerin and Vaspin Serum Concentrations and Insulin Resistance Index in Overweight Students. J Adv Med Biomed Res. 2015; 23 (96) :78-88
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3043-fa.html
صادقی پور حمید رضا، دریانوش فرهاد، ثالثی محسن. تاثیر دوازده هفته تمرین هوازی تناوبی بر غلظت‌های سرمی کمرین، واسپین و شاخص مقاومت به انسولین دانشجویان دارای اضافه وزن. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1394; 23 (96) :78-88

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3043-fa.html

چکیده:   (11734 مشاهده)

زمینه و هدف: کمرین و واسپین، از آدیپو‌کاین های مترشحه از بافت چربی بوده که با التهاب و مقاومت انسولینی مرتبط می‌باشند. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر دوازده هفته تمرین تناوبی هوازی بر کمرین، واسپین و شاخص مقاومت به انسولین دانشجویان دارای اضافه وزن بود. روش بررسی: تعداد 24 نفر از دانشجویان پسر دارای اضافه وزن بصورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت و بصورت تصادفی در دو گروه 12 نفره تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 12 هفته (هر هفته 3 جلسه، هر جلسه 40 دقیقه) در تمرینات شرکت و گروه کنترل، برنامه معمول زندگی روزانه خود را داشتند. قبل و بعد از این دوره، از همه آزمودنی‌ها جهت اندازه‌گیری متغیرهای کمرین، واسپین و شاخص مقاومت به انسولین نمونه خونی گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار استنباطی t وابسته و مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. یافته ها: در گروه تجربی بدنبال 12 هفته تمرین تناوبی هوازی، کاهش معناداری در غلظت کمرین (t= 5/02 , P=0/001)، و شاخص مقاومت به انسولین (t=3/73 , P=0/003) مشاهده شد، در حالیکه تغییر معناداری در غلظت سرمی واسپین مشاهده نشد (t=2/04 , P=0/06). همچنین شاخص مقاومت به انسولین با هر دو متغیر کمرین (P=0/007) و واسپین (P=0/04) رابطه معناداری داشت. نتیجه گیری: به نظر می‌رسد برنامه تمرین هوازی تناوبی با تاثیر بر کمرین و مقاومت انسولین، می تواند در کاهش پاسخ های التهابی ناشی از چاقی و اضافه وزن نقش مهمی ایفا کند.

متن کامل [PDF 283 kb]   (2017 دریافت)
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: ۱۳۹۳/۱۲/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۲/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۲/۲۸

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.