دوره 13، شماره 52 - ( مهر 1384 )                   جلد 13 شماره 52 صفحات 17-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

The Relationship Between Serum Albumin - Protein Levels and Myocardial Infarction. zumsj. 2005; 13 (52) :17-22
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-306-fa.html
سخنور سپیده، ولایی ناصر، جهرمی شیرازی جواد، صفوی زاده لیدا. رابطه‌ی سطح آلبومین و پروتئین سرم با انفارکتوس میوکارد. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1384; 13 (52) :17-22

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-306-fa.html

چکیده:   (22364 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: هر ساله حدود 5/1 میلیون آمریکایی به انفارکتوس حاد میوکارد مبتلا می‌شوند و تقریبا تمام علت‌های انفارکتوس میوکارد مربوط به آترواسکلروز عروق کرونر می‌باشد. مطالعات قبلی نشان داده‌اند با افزایش غلظت آلبومین در گروه مردان و زنان، مرگ و میر ناشی از بیماری‌ عروق کرونر کاهش می‌یابد. بنابراین تحقیق حاضر به منظور تعیین رابطه‌ی غلظت آلبومین و پروتئین سرم با انفارکتوس حاد میوکارد در بیماران بستری در بیمارستان مدرس تهران طی سال 1376 تا 1377 انجام شد. روش بررسی: مطالعه با طراحی مورد ـ شاهدی انجام گرفت. 100 بیمار در دو گروه شاهد (50 نفر) و مورد (50 نفر) مورد بررسی قرار گرفتند. افراد گروه شاهد سابقه‌ی سکته‌ی قلبی نداشته و احتمال پایینی برای درگیری عروق کرونر داشتند (تست ورزش طبیعی) و افراد گروه مورد، بیماران مبتلا به سکته قلبی (بر اساس علایم‌ بالینی، نوار قلبی وCKMB ) بودند. نمونه‌های پژوهش همگی بالای 40 سال بودند. اندازه‌گیری آلبومین به روش رنگ سنجی انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون‌های آماری کای‌دو و مانتل هنسل (Mantel – Hansel) استفاده شد. یافته‌ها: یک رابطه‌ی واضح و معکوس بین سطح آلبومین سرم و خطر بیماری عروق کرونر وجود دارد. میزان پروتئین کمتر از 5/7 گرم در میلی‌لیتر در گروه مبتلایان به انفارکتوس قلبی بیش از 3/10 برابر گروه شاهد بود (0001/0 P=). نتایج نشان داد که در مبتلایان به انفارکتوس قلبی آلبومین کمتر از 9/4 گرم در دسی لیتر، بیش از 6 برابر گروه شاهد بود (0001/0 P=). این رابطه حتی با در نظر گرفتن سایر عوامل خطر نظیر سیگار نیز وجود دارد (01/0 P=). نتیجه‌گیری: سطوح پایین‌تر آلبومین می‌تواند نشانه‌ای از آسیب دائمی به عروق و پیشرفت آترواسکلروز و ترمبوز باشد . البته ارتباط بین آلبومین و بیماری عروق کرونر نیاز به بررسی بیشتری دارد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۷/۷/۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۱۶

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.