دوره 23، شماره 97 - ( 2-1394 )                   جلد 23 شماره 97 صفحات 1-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bahmani M, Sokhanvar S, Mazloomzadeh S, Maleki A, Mellati A. Survey of LDL-c Diameter and sdLDL-c Serum Levels in Relation with Hypertriglyceridemic waist Circumference Phenotype in Middle Aged Women. J Adv Med Biomed Res. 2015; 23 (97) :1-13
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3081-fa.html
بهمنی مهدی، سخنور سپیده، مظلوم‌زاده سعیده، ملکی اکرم، ملتی علی. بررسی‏ قطر LDL-c و سطح sdLDL-c سرم در ارتباط با فنوتیپ هیپرتری‏گلیسریدمی با دور کمر بالا در جمعیتی از زنان. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1394; 23 (97) :1-13

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3081-fa.html

چکیده:   (9592 مشاهده)

زمینه و هدف: چاقی یکی از ریسک‏ فاکتورهای مهم بیماری قلبی-عروقی محسوب می‏شود. بافت چربی احشایی نقش مهمی در بروز مشکلات حاصل از چاقی دارد. هرچند استفاده از اندازه‏گیری دورکمر یک اندکس مفید برای ارزیابی چاقی و مشکلات حاصل از آن است اما افزایش دورکمر همیشه با تجمع بافت چربی احشایی همراه نیست. فنوتیپ هیپرتری گلیسریدمی با دور کمر بالا (HTGW) یک مارکر مفید برای تجمع بافت چربی احشایی است. هدف از این مطالعه مقایسه‏ی سطح سرمی sdLDL-c و قطر ذرات LDL-c به عنوان ریسک فاکتورهای بیماری‏های قلبی-عروقی در زنان دارای فنوتیپ HTGW و گروه فاقد آن است. روش بررسی: بدین منظور 90 زن بین 40 تا 60 سال که داوطلب شرکت در مطالعه بودند، بر اساس چهار تعریف رایج فنوتیپ HTGW به گروه‏های دارای این فنوتیپ و فاقد آن تقسیم شدند. برای اندازه‏گیری سطح سرمی sdLDL-c از تکنیک رسوب‏دهی استفاده گردید. قطر ذرات LDL-c نیز توسط تکنیک گرادیانت الکتروفورز اندازه‏گیری شد. یافته‏ها: در هر چهار تعریف مورد استفاده برای فنوتیپ HTGW، قطر ذرات LDL-c درگروه‏های دارای این فنوتیپ به طور معناداری کوچک‏تر بود، اما سطح سرمی sdLDL-c ، تنها در دو تعریف HTGW-L و HTGW-H تفاوت معنادار نشان داد (به‌ترتیب P<0/008 وP<0/025). نتیجه‏گیری: با توجه به تفاوت معنادار بودن قطر ذرات LDL-c و غلظت sdLDL-c در گروه‏بندی براساس تعاریف HTGW-L و HTGW-Hو هچنین نقش ذرات sdLDL-c در ایجاد بیماری‏های قلبی- عروقی، تعاریف مذکور می‏توانند به عنوان یک ابزار غربالگری مفید و مناسب برای شناسایی افراد در معرض ابتلا به بیماری‏های قلبی- عروقی در مطالعه‏ی ما محسوب شوند.

نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: ۱۳۹۴/۲/۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۲/۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۲/۶

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.