دوره 13، شماره 52 - ( مهر 1384 )                   جلد 13 شماره 52 صفحات 43-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

Frequency of Cytomegalovirus Antibodies (IgG and IgM) in Blood Donors in Zanjan Province during 2004. zumsj. 2005; 13 (52) :43-48
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-310-fa.html
اسدی محمد حسین، اسماعیل زاده عبدالرضا. بررسی فراوانی آنتی بادی‌های IgGو IgM ضد سیتومگالوویروس در اهداء کنندگان خون استان زنجان، 1383. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1384; 13 (52) :43-48

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-310-fa.html

چکیده:   (22527 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: سیتو مگالوویروس دارای انتشار جهانی است و میزان شیوع آن به عواملی از جمله وضعیت اقتصادی و محل جغرافیایی بستگی دارد. یکی از روش‌های مهم انتقال این ویروس، خون است. با توجه به شیوع بالای آنتی‌بادی‌های ضد ویروس در اهداء کنندگان خون و عدم آگاهی از میزان شیوع سرمی آن در جمعیت استان، این مطالعه جهت تعیین فراوانی آنتی بادی‌های IgG و IgM ضد سیتومگالوویروس در استان زنجان در سال 1383 انجام شد. روش بررسی: این مطالعه‌ی توصیفی بر روی 500 فرد اهداء کنند‌ی سالم مراجعه کننده به پایگاه انتقال خون انجام شد. اطلاعات دموگرافیک در پرسش‌ نامه ثبت و پس از آزمایش‌های روتین غربال‌گری خون‌های اهدایی، آزمایش آنتی‌بادی‌های ضد سیتومگالویروس (IgG ، IgM) با استفاده از کیت رادیم ایتالیا و به روش الایزا انجام گردید و نتایج با استفاده از آزمون‌های تی و کای‌ دو تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که از 500 نمونه‌ی مورد بررسی 8/85 درصد مرد و 2/14 درصد زن بودند. آنتی بادی ضد ویروس IgG در 446 نفر (2/89 درصد) مثبت، در 8 نفر (6/1 درصد) منفی و در 46 نفر (2/9 درصد) مثبت ضعیف بود. هم‌چنین آنتی بادی ضد ویروس IgM در 481 مورد (2/96 درصد) منفی، 17 مورد (4/3 درصد) مثبت و در 2 مورد (4/0 درصد) مشکوک ارزیابی شد. نتیجه‌گیری: با توجه به شیوع بالای سرمی آنتی بادی ضد سیتومگالوویروس در استان زنجان و پنهان شدن ویروس در داخل سلول‌های خونی و امکان انتقال آن از طریق خون و فرآورده‌های خونی به دریافت کنندگان خون، خصوصاً افراد دچار نقص ایمنی، ضرورت غربال‌گری خون‌های اهدایی از نظر آلودگی به سیتومگالویروس به ویژه در افراد پر خطر توصیه می‌گردد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۷/۷/۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۱۶

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.