دوره 23، شماره 98 و 3 - ( 3-1394 )                   جلد 23 شماره 98 و 3 صفحات 41-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rabiei Z, Heidarian E, Rafieian-Kopaei M. The Neuroprotective Effect of Pretreatment with Lavandula officinalis Ethanolic Extract on Brain Edema in Rat Stroke Model. J Adv Med Biomed Res. 2015; 23 (98 and 3) :41-52
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3141-fa.html
ربیعی زهرا، حیدریان اسفندیار، رفیعیان کوپایی محمود. اثر محافظت عصبی عصاره‌ی اتانولی اسطوخودوس Lavandula officinalis)) بر میزان ادم مغزی در مدل سکته‌ی مغزی موش صحرایی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1394; 23 (98 و 3) :41-52

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3141-fa.html

چکیده:   (14572 مشاهده)

زمینه و هدف: تغییرات قابل توجه در عملکرد سیستم عصبی مرکزی در دوره مختصری از قطع جریان خون مغز مشاهده می شود. بیماران مبتلا به سکته مغزی تغییرات شناختی، عاطفی و الکتروفیزیولوژیک در طی فاز بهبودی نشان می‌دهند. اسطوخودوس متعلق به خانواده Labiatae است و دارای مصرف زیاد در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی است و همچنین به عنوان اهداف درمانی در طب گیاهی به کار می رود. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره اتانولی اسطوخدوس بر میزان ادم مغزی در مدل سکته ی مغزی رت است. روش بررسی: عصاره اسطوخدوس (با دوزهای mg/kg100 و 200) به مدت 20 روز متوالی به موش های صحرایی به صورت داخل صفاقی تزریق شد. 2 ساعت بعد از آخرین دوز، جراحی بستن شریان مغزی انجام شد و 24 ساعت بعد از القای ایسکمی میزان ادم مغزی اندازه گیری شد و ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم و بافت مغز در گروههای دست نخورده اندازه گیری شد. یافته‌ها: این تحقیق نشان می دهد که تیمار موش های صحرایی با عصاره اتانولی اسطوخدوس باعث یک کاهش معنی دار در میزان آب مغزی در مقایسه با گروه ایسکمی گردیده است. عصاره اسطوخدوس باعث افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم و بافت مغز در گروههای دست نخورده در مقایسه با گروه کنترل شد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که عصاره اسطوخدوس فعالیت نوروپروتکتیو در برابر ایسکمی مغزی داشته که مکانیسم آن ممکن است در ارتباط با افزایش فعالیت سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی خارجی و مهار استرس اکسیداتیو در مغز موش های صحرایی باشد.

نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: ۱۳۹۴/۳/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۴/۳/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۴/۳/۱۲

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.