دوره 12، شماره 48 - ( 7-1383 )                   جلد 12 شماره 48 صفحات 49-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

مقیمی محمد حسین، موسوی نسب2 نورالدین. ارزش یافته‌های آزمایشگاهی در تشخیص بیماران مبتلا به آپاندیسیت. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1383; 12 (48) :49-54

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-352-fa.html

چکیده:   (19731 مشاهده)

خلاصه سابقه و هدف: آپاندیسیت شایع‌ترین مورد در جراحی شکم حاد می‌باشد. به علت تشابه علایم و نشانه‌های آپاندیست با سایر بیماری‌ها، در بعضی موارد تشخیص آن بسیار مشکل است. از این رو مطالعه‌ی حاضر با هدف تعیین ارزش یافته‌های آزمایشگاهی بیماران در تشخیص آپاندیسیت در بیمارستان شفیعیه‌ی زنجان در سال 1378 انجام شد. مواد و روش‌ها: این تحقیق با استفاده از اطلاعات موجود در پرونده‌ی بیماران تحت عمل جراحی آپاندکتومی در شش ماهه‌ی اول سال 1378 در بیمارستان شفیعیه‌ی زنجان انجام شد. در این مطالعه یافته‌های آزمایشگاهی شامل تعداد لوکوسیت‌ها، آزمایش ادرار، و درصد نوتروفیل خون با نتایج پاتولوژی (تشخیص قطعی) بر حسب سن و جنس بیماران در تشخیص آپاندیسیت مورد مقایسه قرار گرفتند و حساسیت، ویژگی، ارزش پیش بینی مثبت و منفی آن‌ها محاسبه گردید. یافته‌ها: نتایج حاصل از بررسی پرونده‌ی 452 بیمار نشان داد تعداد لوکوسیت خون در بیماران تا 10 سالگی طبیعی است. در افراد 16 تا 18 سال، 7/56 درصد (001/0 P=) و در افراد 18 ساله و بالاتر 2/61 درصد بیماران مبتلا به آپاندیسیت واقعی، کولوسیتوز داشتند (0002/0= P). درصد نوتروفیل خون همه‌ی بیماران تا 16 سالگی بالاتر از حد طبیعی بود. در 8/97 درصد همه بیماران مبتلا به آپاندیسیت درصد نوتروفیل خون بالاتر از حد طبیعی بود (001/0 P=). نتیجه‌گیری و توصیه‌ها: به طور کلی تغییرات گلبول قرمز و سفید در ادرار افراد مذکر و مونث در تشخیص آپاندیسیت ارزش نداشت. لوکوسیتوز در کودکان تا ده سالگی فاقد ارزش تشخیصی برای آپاندیسیت است ولی در بیماران بالاتر از ده سال ارزش تشخیصی دارد.افزایش درصد نوتروفیل خون در تمام سنین ارزش تشخیصی دارد. اگر دو معیار لوکوسیتوز و افزایش درصد نوتروفیل با یکدیگر در نظر گرفته شوند، ارزش بسیار بیشتری خواهند داشت. انجام مطالعات تحلیلی توصیه می‌شود.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۷/۷/۸ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۲۸

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.