دوره 24، شماره 104 - ( 3-1395 )                   جلد 24 شماره 104 صفحات 1-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zamani M, Nourbakhsh M, Rafieian M, Keyvani Hafshejani Z, Heidari Soureshjani S. Comparison of Effect of Ventolin and Hypersaline 3% on Recovery Course of Acute Bronchiolitis in Hajar Hospital, Shahrekord in 2013-2014. J Adv Med Biomed Res. 2016; 24 (104) :1-9
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3527-fa.html
زمانی محمدعلی، نوربخش سیدمحمدکاظم، رفیعیان محمود، کیوانی هفشجانی زهرا، حیدری سورشجانی سعید. مقایسه‌ی اثر ونتولین و سالین هیپرتونیک 3 درصد در سیر بهبودی برونشیولیت حاد در کودکان زیر 2 سال در بیمارستان هاجر شهرکرد . مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1395; 24 (104) :1-9

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3527-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
چکیده:   (8930 مشاهده)

زمینه و هدف: برونشیولیت حاد شایع‌ترین علت التهاب و انسداد مجاری هوایی کوچک و عفونت دستگاه تنفسی تحتانی در دوران شیرخوارگی بوده و عوارض متعددی ایجاد می‌کند. مطالعه‌ی حاضر با هدف تعیین اثر بخشی هایپرسالین 3 درصد در درمان برونشیولیت حاد انجام شد.

روش بررسی: پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی دوسوکور است که در سال 1391 در بیمارستان هاجر شهر کرد به روش تصادفی انجام شد.
70 بیمار زیر 2 سال مبتلا به برونشیولیت به دو گروه 35 نفره تقسیم شدند. گروه اول نبولایز ونتولین و گروه دوم نبولایز هایپرسالین 3 درصد، سه بار در روز دریافت نمودند و مدت زمان بهبودی در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.

یافته‌ها: میانگین مدت زمان بهبودی در گروه ونتولین 9/0±14/4 روز و در گروه هایپرسالین 3 درصد 6/0±06/3 روز بود، طبق آزمون T-test، میانگین زمان بهبودی در گروه هایپر سالین 3 درصد به‌طور معنی‌داری کمتر بود (001/0P<).

نتیجه‌گیری: نبولایز هایپرسالین 3 درصد دارای تاثیر درمانی مطلوب‌تری نسبت به ونتولین در درمان برونشیولیت حاد می‌باشد. لذا استفاده از این دارو به علت عاری بودن از ترکیبات دارویی و ارزان بودن نسبت به ونتولین برای درمان برونشیولیت حاد در کودکان کمتر از دو سال توصیه می‌گردد.

متن کامل [PDF 365 kb]   (1932 دریافت)
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۱/۲۴

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.