دوره 24، شماره 106 - ( 5-1395 )                   جلد 24 شماره 106 صفحات 10-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Molaei B, Mohmmadian F, Eftekhar M, Diarjani M, Ghafelehbasshi H. Diagnostic Value of Urine Protein to Creatinine Ratio in Patients with Suspected Pre-eclampsia. zumsj. 2016; 24 (106) :10-19
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3688-fa.html
مولایی بهناز، محمدیان فرناز، افتخار مریم، دیارجانی مریم السادات، قافله باشی حمید رضا. ارزش تشخیصی نسبت پروتئین به کراتینین نمونه‌ی ادرار تصادفی در بیماران مشکوک به پره اکلامپسی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1395; 24 (106) :10-19

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3688-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (5063 مشاهده)

زمینه و هدف: پره اکلامپسی از جدی‌ترین بیماری‌های بارداری پرخطر است که سلامت زنان و جنین شان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند با مشکلات شدید مادری- جنینی و حتی مرگ همراه باشد. از علایم این بیماری، وجود پروتئینوری و فشارخون بالا است. تشخیص سریع‌تر این بیماری، می‌تواند اهمیت ویژه‌ای در پیشگیری و یا به حداقل رساندن اثرات آن بر مادر و جنین داشته باشد. این مطالعه جهت تعیین رابطه پروتئینوری 24 ساعته ادراری با نسبت پروتئین به کراتینین در ادرار زنان مبتلا به پره اکلامپسی انجام گردید.

روش‌ بررسی: از 300 زن مشکوک به پره‌اکلامپسی بستری در بیمارستان آیت اله موسوی شهر زنجان ادرار 24 ساعته برای تعیین میزان پروتئین دفع شده و یک نمونه‌ی تصادفی ادرار برای تعیین نسبت پروتئین به کراتینین دفع شده تهیه و به آزمایشگاه ارسال شد. نتایج آزمایشات همراه با یافته‌های دموگرافیک در پرسشنامه‌ای ثبت گردید. برای آنالیز یافته‌ها، از نرم‌افزار آماری SPSS ، و آزمون‌های ضریب همبستگی پیرسون و نمودار ROC استفاده گردید.

یافته‌ها: نسبت پروتئین به کراتینین در نمونه‌ی ادرار تصادفی با پروتئین ادرار 24 ساعته دارای ارتباط قابل توجهی بود (001/0, P< 76/0=r)، حساسیت و اختصاصیت نسبت پروتئین به کراتینین برای پیش بینی پروتئینوری به میزان 300 میلی‌گرم و 2000 میلی‌گرم در 24 ساعت به ترتیب 38/0 درصد و 64/1[a1]  درصد به دست آمد.

نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های مطالعه‌ی حاضر، تست نسبت پروتئین به کراتینین می‌تواند جایگزین مناسبی برای تست سنجش پروتئین ادرار 24 ساعته باشد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۲/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۲/۳۰

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.