دوره 24، شماره 106 - ( 5-1395 )                   جلد 24 شماره 106 صفحات 30-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

Siavashi E, Shojaei P, Zakeri M. Determinants of Cesarean Section: A Meta-Synthesis Approach. zumsj. 2016; 24 (106) :30-41
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3690-fa.html
سیاوشی الهام، شجاعی پیام، ذاکری محمدرضا. شناسایی عوامل موثر بر انجام عمل سزارین در زنان باردار بر اساس رویکرد فراترکیب. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1395; 24 (106) :30-41

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3690-fa.html

دانشگاه شیراز
چکیده:   (1828 مشاهده)

زمینه و هدف: انجام عمل سزارین در بسیاری از کشورها رو به افزایش است. این میزان در ایران بیش از میزان توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت است. بنابراین هدف از این مطالعه، تبیین عوامل موثر بر انجام عمل سزارین در چارچوب یک الگو به وسیله‌ی مشخص کردن اجزای موثر بر آن، تعیین ابعاد و روابط میان اجزا است.

روش بررسی: پژوهش حاضر با به کارگیری رویکرد فراترکیب، به تحلیل نتایج و یافته‌های مطالعات محققان دیگر پرداخته است. جهت انجام این کار، پس از جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی داخلی شامل SID و Magiran و پایگاه‌های اطلاعاتی خارج از کشور شامل Scopus
و Google Scholar و Pub Med 711 مقاله یافت شد. تعدادی از این مقالات به دلیل مطالب غیرمرتبط، تکراری بودن و عدم وجود اطلاعات نویسنده حذف شدند و در نهایت تعداد 96 مقاله مورد بررسی قرار گرفت. سپس عوامل موثر بر انجام عمل سزارین از یافته‌های موجود در هر مقاله استخراج  و طبقه‌بندی گردید.

یافته‌ها: عوامل پزشکی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در گرایش به عمل سزارین موثر هستند. در گروه عوامل پزشکی، مهم‌ترین مورد موثر در گرایش به سزارین، سزارین قبلی، زجر جنینی و الگوی غیر اطمینان بخش ضربان قلب جنین، و عدم پیشرفت زایمان (دیستوشی) است. در گروه عوامل اجتماعی- فرهنگی، تمایل شخصی، تحصیلات مادر و ترس از آسیب دیدن زائو، و در گروه عوامل اقتصادی، توصیه‌ی پزشک و نوع بیمارستان مهم‌ترین موارد هستند.

نتیجه گیری: در گرایش افراد به انجام سزارین، نه فقط عوامل پزشکی بلکه عوامل اجتماعی- فرهنگی و اقتصادی نیز موثر هستند. بر اساس آنتروپی شانون، مطالعات دیگر پژوهشگران نیز از یافته‌های این پژوهش حمایت می‌کنند. سیاست‌گذاران می‌توانند از نتایج این پژوهش در تدوین سیاست‌های کاهش میزان سزارین با توجه به مهم‌ترین عوامل تاثیر‌گذار در آن استفاده نمایند. همچنین محققان با بررسی جزیی‌تر هر یک از این عوامل با استفاده از روش‌های فراتحلیل و انجام تحلیل ممیزی می‌توانند موجب شناخت جامع‌تری از این موضوع گردند.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۲/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۲/۳۰

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.