دوره 24، شماره 106 - ( 5-1395 )                   جلد 24 شماره 106 صفحات 42-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mousavi M, Mannani R, Mottaghi M, Torkan B, Afrouzan H. Comparing the Effect of Propolis Vaginal Cream and Metronidazol Vaginal Gel for Treatment of Bacterial Vaginosis. zumsj. 2016; 24 (106) :42-50
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3691-fa.html
موسوی مهسا السادات، منافی رضا، متقی مینو، ترکان بهناز، افروزان هوشنگ. مقایسه‌ی تاثیر کرم واژینال بره موم زنبور عسل (پروپولیس) با ژل واژینال مترونیدازول در درمان واژینوز باکتریایی (1393). مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1395; 24 (106) :42-50

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3691-fa.html

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان
چکیده:   (8388 مشاهده)

زمینه و هدف: واژینوز باکتریایی شایع‌ترین علت واژینیت در زنان سنین باروری است. مترونیدازول داروی انتخابی برای درمان واژینوز باکتریایی محسوب می‌شود. به علت برخی عوارض جانبی، بسیاری از زنان تمایل به استفاده از درمان‌های گیاهی دارند. این کارآزمایی بالینی با هدف مقایسه‌ی تاثیر کرم واژینال پروپولیس با ژل واژینال مترونیدازول بر نتایج درمان عفونت‌های باکتریایی واژن در زنان سنین باروری انجام شد.

روش بررسی: جامعه‌ی مورد بررسی در این پژوهش 100 نفر از بیماران مراجعه کننده به درمانگاه‌های منتخب زنان شهر اصفهان بود. بیماران همگی از نظر معیارهای امسل و رنگ آمیزی گرم، مبتلا تشخیص داده شدند و به‌صورت تصادفی در دو گروه 50 نفره مترونیدازول و پروپولیس تحت درمان قرار گرفتند. پس از پایان درمان هفت روزه، نتایج در دو گروه مقایسه شد.

یافته‌ها: ارتباط آماری معنی‌داری بین نوع درمان و درصد بهبود معیارهای امسل وجود داشت (05/0>P). پاسخ به درمان در دو گروه مترونیدازول و پروپولیس به ترتیب 8/95 درصد و 8/70 درصد بود.

نتیجه‌گیری: اگر چه پروپولیس در بهبود معیارهای امسل و تغییرات نمره رنگ آمیزی گرم ضعیف‌تر از مترونیدازول اثر کرد اما با توجه به اینکه پاسخ به درمان در گروه پروپولیس در 8/70 درصد دیده شد، پروپولیس می‌تواند به‌عنوان درمان جانبی در کنار درمان اصلی به کار برده شود.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۲/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۲/۳۰

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.