دوره 24، شماره 106 - ( 5-1395 )                   جلد 24 شماره 106 صفحات 51-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fathi M. The Effect of Endurance Activity on Pgc-1 Alpha Gene Expression in Soleus and Extensor Digitorum Longus Muscles of Adult Male Wistar Rats. zumsj. 2016; 24 (106) :51-62
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3692-fa.html
فتحی محمد. بررسی اثر فعالیت استقامتی بر میزان بیان ژن pgc-1 آلفا عضلات نعلی و بازکننده‌ی بلند انگشتان در موش‌های صحرایی نر بالغ. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1395; 24 (106) :51-62

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3692-fa.html

دانشگاه لرستان
چکیده:   (5314 مشاهده)

زمینه و هدف: فعالیت استقامتی بر بیان ژن عضلات تاثیر می‌گذارد که این موضوع با بهبود کارآیی و عملکرد آن همراه است.از طرف دیگر فاکتور رونویسی PGC-1 آلفا موجب افزایش بیوژنز میتوکندری‌های عضلات اسکلتی می‌شود. بنابراین هدف این پژوهش بررسی تاثیر یک برنامه‌ی فعالیت استقامتی بر بیان ژن pgc-1 آلفا در عضلات اسکلتی تند و کند انقباض بود.

روش بررسی: برای این منظور 14 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 20±113 گرم تحت شرایط کنترل شده نگهداری و بعد از آشناسازی (24±231 گرم) به‌صورت تصادفی به دو گروه کنترل (7 سر) و تجربی (7 سر) تقسیم شدند. گروه تجربی یک برنامه (30 متر در دقیقه، 50 دقیقه در هر جلسه، 6 جلسه در هفته به مدت 14 هفته) فعالیت استقامتی را روی تردمیل اجرا کرد. 48 ساعت پس از پایان آخرین جلسه همراه با گروه کنترل بی‌هوش و تشریح شدند، سپس عضله‌ی نعلی و عضله‌ی بازکننده‌ی بلند انگشتان آن‌ها خارج شد. با استفاده از روش Real time-PCR میزان بیان ژن pgc-1 آلفا اندازه‌گیری شد، در پایان با استفاده از آزمون آماری t داده‌ها ارزیابی و مقایسه شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد، 14 هفته فعالیت استقامتی موجب افزایش بیان ژن pgc-1 آلفا در عضلات اسکلتی نعلی و بازکننده‌ی بلند انگشتان می‌شود، به‌طوری که میزان بیان این ژن در عضله‌ی نعلی گروه تجربی به‌طور معنی‌داری (0001/0P=) بیشتر از گروه کنترل بود و همچنین میزان بیان آن در عضله‌ی بازکننده بلند انگشتان گروه تجربی نیز به‌طور معنی‌داری (006/0P=) بیشتر از گروه کنترل بود.

نتیجه گیری: فعالیت استقامتی بر بیان ژن pgc-1 آلفا عضلات تند انقباض و کند انقباض اثر یکسانی دارد اما به نظر می‌رسد شدت این اثر در عضلات کند انقباض بیشتر است.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۲/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۲/۳۰

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.