دوره 24، شماره 106 - ( 5-1395 )                   جلد 24 شماره 106 صفحات 122-129 | برگشت به فهرست نسخه ها

Noubarani M, Shafizade F, Hajikarim B. Antibiotic Prescription Pattern in Vali-Asr Hospital Units of Zanjan City. zumsj. 2016; 24 (106) :122-129
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3699-fa.html
نوبرانی مریم، شفیع زاده فاطمه، حاجی کریم بهرام. الگوی مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در بخش‌های بیمارستان ولیعصر زنجان. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1395; 24 (106) :122-129

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3699-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (5106 مشاهده)

زمینه و هدف: تجویز غیر منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها و مصرف بی‌رویه‌ی این داروها باعث افزایش مقاومت میکروبی شده است. یکی از بهترین راهکارها به منظور بهبود کیفیت تجویز، ارزیابی الگوی مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها می‌باشد. هدف از مطالعه‌ی حاضر ارزیابی الگوی مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها به تفکیک بخش در بیمارستان آموزشی ولیعصر می‌باشد.

روش بررسی: مطالعه‌ی حاضر یک ارزیابی گذشته‌نگر و توصیفی می‌باشد که در بیمارستان آموزشی ولیعصر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زنجان در بازه‌ی زمانی یک ساله (1390) با بهره‌گیری از سیستم بین‌المللی ATC/DDD توصیه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی به انجام رسیده است.

یافته‌ها: مجموع مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در بیمارستان ولیعصر در مدت مطالعه DDD/100 Bed days 79/79 محاسبه گردید که بخش عفونی بیشترین میزان مصرف (27 درصد) را داشته است. سفالوسپورین‌ها با میانگین مصرف 5/48 درصد در اکثر بخش‌ها بالاترین میزان مصرف را داشته است و ماکرولید‌ها با میانگین 22/17 درصد و کینولون‌ها با میانگین 12 درصد مصرف، در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.

نتیجه‌گیری: در مقایسه با مطالعات مشابه، تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها در بیمارستان ولیعصر زنجان نسبت به سایر بیمارستان‌های کشور به‌طور میانگین با درصد کمتری صورت پذیرفته است. داده‌های حاصل از مطالعه‌ی حاضر در طراحی مداخلات و سیاست گذاری‌های بعدی به‌منظور بهبود کیفیت تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها مفید واقع خواهد شد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۳/۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۱

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.