دوره 13، شماره 51 - ( تير 1384 )                   جلد 13 شماره 51 صفحات 21-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

The Effect of Adolescents' Participation On Drinking Water Consumption Habits In The Rural Area of Rostam Abad. JAMBR. 2005; 13 (51) :21-27
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-372-fa.html
حسینی سید وحیده، انوشه منیره، احمدی فضل اله. تاثیر مشــارکت نوجوانــان بر شیوه‌ی مصرف آب آشــامیدنی . مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1384; 13 (51) :21-27

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-372-fa.html

چکیده:   (29002 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: مسائل مرتبط با آب و بیماری های ناشی از آن، از مهم‌ترین مسائل بهداشتی روستاهای کشورهای در حال توسعه است و تدارک آب سالم برای این جوامع یکی از موثرترین روش‌ها برای بهبود سلامت مردم می باشد. نظر به اهمیت این مسئله، مطالعه‌ی حاضر با هدف تعیین تاثیر مشارکت نوجوانان بر شیوه‌ی مصرف آب آشامیدنی در خانواده‌‌های روستای رستم آباد بوئین زهرا در سال 1383 انجام شد. روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه‌ی شبه تجربی است. نمونه‌ها 36 نوجوان روستایی بودند که 102خانواده را تحت پوشش قرار دادند. ابتدا جلسات آموزشی برای نوجوانان، برگزار گردید. سپس هر یک از آنان، آموزش و کنترل چند خانواده‌ی روستایی ( به طور متوسط 3 خانواده) را بر عهده گرفتند و در نهایت، درصد خانوارهای روستایی که قبل و بعداز مشارکت نوجوانان، آب آشامیدنی خود را به طریقه‌ی بهداشتی (جوشانیدن یا کلرینه کردن) استفاده می‌کردند، مورد مقایسه قرار گرفت. جهت مقایسه‌ی میانگین مصرف آب آشامیدنی سالم قبل و پس از مداخله از آزمون تی زوج استفاده شد. یافته‌ها: یافته ها نشان داد که هیچ کدام از خانواده های روستایی ، قبل از مداخله، از آب آشامیدنی بهداشتی استفاده نمی کردند.در حالی که پس از مداخله 8/68 درصد از آنان از آب آشامیدنی بهداشتی استفاده می‌کردند. آزمون تی‌زوج اختلاف معنی‌داری بین میانگین مصرف آب آشامیدنی سالم، قبل و پس از مداخله نشان داد (001/0 P=). نتیجه‌گیری: مشارکت نوجوانان بر شاخص تهیه و مصرف آب بهداشتی در روستا موثر است، از این رو پیشنهاد می شود که از این روش به عنوان یک راهکار عملی برای افزایش میزان مصرف آب آشامیدنی در روستا، استفاده شود.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۷/۷/۸ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۱۶

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.