دوره 13، شماره 51 - ( تير 1384 )                   جلد 13 شماره 51 صفحات 49-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

Prevalence of Beta Hemolytic Group A Streptococci among Elementary School Children in Zahedan, 2002. J Adv Med Biomed Res. 2005; 13 (51) :49-54
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-376-fa.html
برجی اباصلت، شهرکی زاهدی شهرام، ناصر پور فریور تقی، فضایلی اصغر، محققی فرد امیرحسین، بکائیان محمد. شیوع حلقی استرپتوکوکوس بتاهمولیتیک گروه A در کودکان دبستانی شهر زاهدان در سال1380. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1384; 13 (51) :49-54

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-376-fa.html

چکیده:   (50275 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: فارنژیت و عارضه‌ی مهم رماتیسم قلبی ناشی از عفونت با استرپتوکک بتاهمولیتیک گروه A ، یکی از مشکلات عمده‌ی بهداشتی ـ درمانی کودکان می‌باشد. از آنجایی که حاملین این باکتری نقش موثری در انتشار عفونت در خانواده و مدرسه دارند و با توجه به مواردی که از مقاومت دارویی مشاهده شده است، این مطالعه جهت تعیین شیوع نسبی کلونیزاسیون حلقی استرپتوکک گروه A در کودکان دبستانی شهر زاهدان و تعیین مقاومت دارویی آن در سال 1380 انجام شد. روش بررسی: از گلوی 555 دانش آموز دختر و پسر سالم (بدون علاومت فارنژیت) دبستان‌های ابتدایی سطح شهر که به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای و طبقه‌‌ای انتخاب شده بودند، طی فصل زمستان با سواپ استریل نمونه برداری شد و پس از کشت در محیط بلاد ـ آگار و جدا سازی باکتری، آزمایش حساسیت ضد میکروبی انجام شد. نتایج با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (آزمون کای دو) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: شیوع حلقی استرپتوکوک بتا همولیتیک A 1/10 درصد (56 نفر) تعیین شد. میزان کلونیزاسیون در دختران (17/10 درصد) کمی بیشتر از پسران (10درصد) بود. اگر چه میزان شیوع این باکتری در پایه های آموزشی با هم تفاوت داشته است (پایه‌ی اول 3/16 درصد، پایه‌ی دوم 2/7 درصد، پایه‌ی سوم 10 درصد، پایه‌ی چهارم 3/6 درصد و پایه‌ی پنجم 8/10 درصد)، ولی آزمون کای دو اختلاف آماری معنی‌داری نشان نداد. تمامی سوش‌های به دست آمده نسبت به سه آنتی بیوتیک پنی سیلین، اریترومایسین و سفیکسیم حساس بودند. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل بیان‌گر لزوم توجه به مسائل بهداشتی کودکان و تدوین برنامه های پیشگیری و کنترل بیماری‌های ناشی از استرپتوکک بتاهمولیتیک گروه A و عوارض مهم ناشی از آن می باشد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۷/۷/۸ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۱۶

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.