دوره 24، شماره 107 - ( 6-1395 )                   جلد 24 شماره 107 صفحات 28-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini N, Vakili M, Haddadi H. Assessment of Clinical Results of Flap Surgery and Grafting in the Treatment of Metatarsophalangeal Joint Hyperextension Following Burn Scar Contractures. J Adv Med Biomed Res. 2016; 24 (107) :28-38
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3765-fa.html
حسینی سید نجات، وکیلی محمد مسعود، حدادی حسن. بررسی نتایج بالینی جراحی فلپ و گرافت در درمان هیپراکستانسیون مفاصل متاتارسوفالانژیال به دنبال کنتراکچرهای اسکار سوختگی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1395; 24 (107) :28-38

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3765-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (7127 مشاهده)

زمینه و هدف: سوختگی یک عامل مهم موربیدیتی در کشورهای در حال توسعه می‌باشد که بیشتر در انگشتان پا و پشت پا ناشی از مایعات داغ و افتادن در تنورهای سنتی بوده و در شمال غرب ایران شایع‌تر است. کودکان در معرض خطر بیشتر سوختگی و نوع درجه بالاتر هستند. لذا کنتراکچر و دفورمیتی در آنها شدیدتر است. از طرفی درمان با برداشتن اسکار مزمن و گرفت پوستی با عود زیاد کنتراکچر (تقریبا 41 درصد) و عدم بهبودی دفورمیتی همراه است، لذا در این مطالعه روش جدید فلاپ و گرافت بعنوان یک روش جدید ترمیم پوستی مورد بررسی قرار گرفت.

روش بررسی: در درمان 17 بیمار سوختگی پا، فلاپ Z پلاستی انجام شد و به دلیل کمبود بافت، از گرفت پوستی split-thickness نوع ضخیم استفاده شد، که ضمن آزادسازی کپسول مفصلی انگشتان برای پیشگیری از عود، پین گذاری شد و با ویزیت منظم تا حدود شش ماه پیگیری شدند.

یافته‌ها: در این پژوهش تعداد 17 بیمار (12 زن و 5 مرد) با میانگین سنی 76/13 سال و متوسط زمان سوختگی 10 سال که دفورمیتی و مشکل پوشیدن کفش داشتند تحت این عمل قرار گرفتند. در هفته‌ی اول تا سوم بعد عمل، چهار مورد (5/23 درصد) دچار ایسکمی خفیف نوک فلاپ شدند که با درمان طبی بهبود یافتند. ضمن اصلاح دفورمیتی و بهبود حرکت مفصلی در هیچ بیماری عودی گزارش نشد، و 7/11 درصد رضایت متوسط و 3/88 درصد از نتیجه‌ی عمل رضایت خوب داشتند که با پیگیری 6 ماهه، نتایج نهایی در کل رضایت بخش بود.

نتیجه گیری: با توجه به اینکه در کنتراکچر شدید ناشی از سوختگی سطح پشتی پا و انگشتان، کمبود بافت وجود دارد، انجام z پلاستی همراه با گرافت پوستی، آزادسازی کپسول مفصل و پین گذاری طولانی مدت، مانع عود کنتراکچر می‌شود و شانس نکروز فلاپ را هم از بین می‌برد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۳/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۳۰

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.