دوره 24، شماره 107 - ( 6-1395 )                   جلد 24 شماره 107 صفحات 49-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Assadian Rad M, Shishegar R, Kheirhah J, Moaddab F, Moladoust H. Electrocardiogram Accuracy in Determination of Atrioventricular Block Level in Patients under Treatment with Cardiovascular Meditation. zumsj. 2016; 24 (107) :49-57
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3772-fa.html
اسدیان راد محمد، شیشه‌گر ریحانه، خیر خواه جلال، مودب فاطمه، مولادوست حسن. بررسی صحت تشخیصی الکتروکاردیوگرام در تعیین سطح بلوک دهلیزی- بطنی در بیماران تحت درمان با داروهای قلبی . مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1395; 24 (107) :49-57

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3772-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی گیلان
چکیده:   (5316 مشاهده)

زمینه و هدف: بروز بلوک دهلیزی-بطنی در بیمارانی که به دلایل فشار خون شریانی یا نارسایی سیستولیک بطن چپ تحت درمان با داروهای بتابلاکر، کلسیم کانال بلاکر و یا دیگوکسین هستند، در مطالعات مختلف بیان شده است. ازسوی دیگر تعیین سطح بلوک در تعیین چگونگی درمان بیماران اهمیت ویژه‌ای دارد. مطالعه‌ی حاضر با هدف بررسی صحت تشخیصی الکتروکاردیوگرافی (ECG) در تعیین غیرتهاجمی سطح بلوک قلبی، در مبتلایان به بلوک دهلیزی- بطنی به‌دنبال مصرف داروهای مذکور صورت گرفت.

روش‌بررسی: این مطالعه‌ی تحلیلی- مقطعی بر روی 42 بیمار مبتلا به بلوک دهلیزی- بطنی تحت درمان با داروهای بتابلاکر، کلسیم کانال بلاکر و یا دیگوکسین مراجعه‌کننده به مرکز آموزشی- درمانی دکتر حشمت رشت در سال1393 انجام شد. از تمامی بیماران ECG گرفته شد و نیز تحت الکتروفیزیولوژی (EPS) قرار گرفتند و سطح بلوک آن‌ها تعیین گردید؛ سپس صحت تشخیصی الکتروکاردیوگرام در تعیین سطح بلوک در مقایسه با EPS به‌عنوان استاندارد طلایی مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه-تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار 21 SPSS و آزمون‌های آماری توصیفی- تحلیلی انجام شد.

یافته‌ها: تعداد 42 بیمار (16 مرد و 26 زن با میانگین سنی 4±74 سال) وارد مطالعه شدند. داروهای خانواده بتابلوکرها و در راس آن‌ها آتنولول (5/40درصد)، بیشترین فراوانی مصرف را داشتند. شایع‌ترین تظاهر بیماران، سرگیجه یا سردرد خفیف بود (6/28 درصد). در بررسی مورفولوژی کمپلکس QRS، بیشترین فراوانی مختص به مورفولوژی طبیعی بود (1/38 درصد). میانگین مدت زمان کمپلکس QRS، 9/29±7/117 میلی ثانیه بود و بیشتر بیماران مطالعه‌ی ما بلوک درجه‌ی 3 داشتند (2/76 درصد). صحت تشخیصی ECG در تعیین سطح بلوک، با حساسیت 68 درصد، ویژگی 7/85 درصد، ارزش اخباری منفی 57 درصد و ارزش اخباری مثبت 5/90 درصد تعیین گردید.

نتیجه‌گیری: الکتروکاردیوگرافی صحت بالایی در تعیین سطح بلوک گره دهلیزی- بطنی دارد. در مطالعه ی حاضر الکتروکاردیوگرام در مردان دارای حساسیت بیشتر و در زنان دارای ویژگی بالاتر می‌باشد. لذا باتوجه به اینکه الکتروکاردیوگرافی روشی غیرتهاجمی است، پیشنهاد می‌شود در مواقعی که روش‌های تهاجمی با محدودیت مواجه اند، این روش به‌کارگرفته شود.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۳۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۳/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۳۱

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.