دوره 24، شماره 107 - ( 6-1395 )                   جلد 24 شماره 107 صفحات 107-118 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sohrabi R, Zeighami H. Determination of Phylogenetic Groups and Antibiotic Resistance in Uropathogenic and Commensal Escherichia Coli Isolated from Patients in Zanjan City. J Adv Med Biomed Res. 2016; 24 (107) :107-118
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3778-fa.html
سهرابی رویا، ضیغمی حبیب. تعیین گروه‌های فیلوژنتیک و مقاومت آنتی‌بیوتیکی در ایزوله‌های اشریشیاکلی اوروپاتوژنیک و کامنسال جدا شده از شهر زنجان. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1395; 24 (107) :107-118

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3778-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (8694 مشاهده)

زمینه و هدف: سویه‌های اشریشیاکلی عامل اصلی عفونت مجاری ادراری (UTI) بوده که به گروه بزرگی از اشریشیاکلی‌های بیماری‌زای خارج روده‌ای تعلق دارند. این باکتری‌ها به چهار گروه اصلی فیلوژنتیک B2, B1 ,A و D تقسیم می‌شوند. هدف از مطالعه‌ی حاضرتعیین گروه‌های فیلوژنتیک در اشریشیاکلی اوروپاتوژنیک و کامنسال بود و با توجه به افزایش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و افزایش مقاومت دارویی، ارزیابی الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه‌های اشریشیاکلی و اروپاتوژن جداسازی شده از بیماران مشکوک به عفونت ادراری نیز انجام گرفت.

روش بررسی: در این مطالعه‌ی مقطعی- توصیفی 137 ایزوله‌ی اشریشیاکلی اوروپاتوژن از بیماران مشکوک به عفونت ادراری از بیمارستان‌های زنجان و 50 ایزوله از نمونه‌های مدفوع بالغین سالم جمع‌آوری شد. بعد از تایید ایزوله‌ها با روش‌های بیوشیمیایی و استخراج DNA کل، PCR توسط پرایمرهای اختصاصی برای گروه بندی فیلوژنتیک انجام گرفت. حساسیت آنتی‌میکروبی ایزوله‌های تایید شده اشریشیاکلی اوروپاتوژن (باروش دیسک دیفیوژن)، طبق دستورالعمل  CLSIدربرابر با سیزده آنتی‌بیوتیک انجام گرفت.

یافته‌ها: براساس نتایج به دست آمده از تست مقاومت آنتی‌بیوتیکی بیشترین میزان مقاومت به ترتیب مربوط به آمپی‌سیلین (5/74 درصد) و آزترئونام (1/59 درصد) بود، همچنین کمترین میزان مقاومت دربرابر ایمیپنم (5/1 درصد) و آمیکاسین (9/10 درصد) گزارش شد. ارزیابی PCR گروه‌های فیلوژنتیک سویه‌های اشریشیاکلی اوروپاتوژنیک نشان داد که بیشترین میزان فراوانی مربوط به گروه B2 (15/67درصد) سپسD (17/21 درصد) و A (68/11 درصد) بود و گروه فیلوژنتیک B1 در ایزوله‌های اوروپاتوژنیک مشاهده نشد. در ایزوله‌های اشریشیاکلی کامنسال فراوانی گروه‌ها به ترتیب مربوط به D 52 درصد، B2 24 درصد، A 14 درصد و B1 10درصد بود.

نتیجه گیری: نتایج حاصله نشان داد که درصد فراوانی گروه‌های فیلوژنتیکی B2  و D در ایزوله‌های اشریشیاکلی اوروپاتوژنیک و کامنسال مورد مطالعه‌ بالا بوده است.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۳۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۳/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۳۱

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.