دوره 24، شماره 107 - ( 6-1395 )                   جلد 24 شماره 107 صفحات 130-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yousefi R, Asghari H, Toghyani E. Comparison of Early Maladaptive Schemas and Cognitive Emotion Regulation in Cardiac Patients and Normal Individuals. J Adv Med Biomed Res. 2016; 24 (107) :130-143
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3781-fa.html
یوسفی رحیم، اصغری حمید، طغیانی الهه. مقایسه‌ی طرح واره‌های ناسازگار اولیه و تنظیم شناختی هیجان در بیماران قلبی و افراد عادی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1395; 24 (107) :130-143

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-3781-fa.html

دانشگاه شهید مدنی آذربایجان شرقی تبربز
چکیده:   (8056 مشاهده)

زمینه و هدف: بیماری‌های قلب و عروق از شایع‌ترین بیماری‌ها در ممالک پیشرفته می‌باشند و در سایر کشورها به‌سرعت در حال افزایش هستند. از آنجا که بیماری قلبی و عروقی روان تنی محسوب می‌شوند در بررسی عوامل موثر در پیدایش آن باید به ترکیبی از عوامل زیستی و روانی توجه داشت. هدف پژوهش حاضر مقایسه‌ی طرح واره‌های ناسازگار اولیه و تنظیم شناختی هیجان در بیماران قلبی و افراد عادی بود.

روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه پس‌رویدادی می‌باشد که به روش مقطعی انجام شده است. جامعه‌ی آماری پژوهش حاضر کلیه‌ی بیماران قلبی مراجعه‌کننده به مراکز درمانی شهر ارومیه در سال 1392 بود. از جامعه‌ی فوق تعداد 96 بیمار دارای تشخیص بیماری قلبی- عروقی به شیوه‌ی هدفمند انتخاب شدند. گروه افراد عادی (92=N) نیز از همراهان بیماران به‌صورت در دسترس انتخاب شدند. به‌منظور آزمون فرضیه پژوهش از روش تحلیل واریانس چند متغیری استفاده شد. در این پژوهش از پرسشنامه‌ی ویژگی‌های جمعیت‌شناختی، نسخه‌ی کوتاه پرسشنامه طرح‌واره‌های ناسازگار یانگ (YSQ-SF) و پرسشنامه‌ی تنظیم شناختی هیجان (CERQ) استفاده شد.

یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد تفاوت دو گروه در طرح‌واره‌های حوزه محدودیت‌های مختل، هشداری معنادار می‌باشد، همچنین تفاوت دو گروه مبتلا به بیماری قلبی و گروه عادی تنها در دو طرح واره بازداری هیجانی و خویشتن‌داری/ خود انضباطی ضعیف معنادار بود. بین دو گروه از لحاظ سبک‌های تنظیم هیجان تفاوت معناداری یافت نشد.

نتیجه‌گیری: طرح واره‌های ناسازگار اولیه از عوامل شخصیتی تاثیرگذار در اختلالات قلبی عروقی است و باید به نقش آن‌ها در این اختلالات توجه کرد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۴/۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۴/۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۴/۱

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.