دوره 25، شماره 112 - ( 5-1396 )                   جلد 25 شماره 112 صفحات 1-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gheini S, Farshadfar S, Hoseini J. Study of Dexamethasone in Infants with Acute Bronchiolitis: A Clinical Trial. zumsj. 2017; 25 (112) :1-9
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-4585-fa.html
قینی سیمین، فرشادفر ساره، حسینی جمال. بررسی اثر دگزامتازون در شیر خواران مبتلا به برونشیولیت حاد-کار آزمایی بالینی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1396; 25 (112) :1-9

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-4585-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه
چکیده:   (702 مشاهده)

زمینه و هدف: برونشیولیت حاد شایع‌ترین علت بستری شیرخواران و کودکان کمتر از دو سال در زمستان و هنگام شیوع بیماری می‌باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر تک دوز عضلانی دگزامتازون در کاهش علائم و دوره‌ی برونشیولیت حاد در شیرخواران زیر 2 سال بود.

روش بررسی: در این مطالعه که از نوع کار آزمایی بالینی دو سو کور بود، نمونه‌گیری به روش در دسترس و تصادفی انجام شد. نمونه‌های مورد مطالعه شامل شیرخواران زیر دو سال مراجعه کننده به بیمارستان محمد کرمانشاهی با تشخیص برونشیولیت بودند و به‌طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده‌ی دگزامتازون 1 میلی‌گرم / وزن و پلاسبو تقسیم شدند. پیامد اولیه (primary outcome) RDAI (ابزار تعیین دیسترس تنفسی)
4 ساعت بعد از ورود و پیامد ثانویه (
secondary outcome) درجه RDAI ، 7 روز بعد از ورود بود.

یافته‌ها: در هنگام ورود میانگین RDAI، برای گروه دگزامتازون و پلاسبو به‌ترتیب (49/1±4) و (4/1±29/4) بود و از نظر آماری اختلاف معنی‌داری نداشت (05/0P>). در حالی که 4 ساعت بعد از ورود در گروه دگزامتازون (2/1±7/1) و در پلاسبو (07/1±66/3) و در 7 روز بعد از ورود به ترتیب (4/0±5/0) و (17/0±85/0) بود که هر دو اختلاف آماری معناداری (05/0P<) را نشان می‌دهند.

نتیجه: بر اساس نتایج مطالعه به نظر می‌رسد تجویز تک دوز عضلانی دگزامتازون در شیرخواران با برونشیولیت حاد می‌تواند در کاهش درجه RDAI، 4 ساعت و 7 روز بعد از ورود موثر باشد.

نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: ۱۳۹۶/۳/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۲۳

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.