دوره 25، شماره 112 - ( 5-1396 )                   جلد 25 شماره 112 صفحات 30-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseinpour Feizi M, Dastmalchi N, Pouladi N, Safaralizadeh R, Azarfam P. Evaluation of the Five Year-Survival Rate in Breast Cancer Patients of East Azarbaijan Province. zumsj. 2017; 25 (112) :30-39
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-4608-fa.html
حسین پور فیضی محمد علی، دستمالچی نرگس، پولادی ناصر، صفر علیزاده رضا، آذرفام پروین. بررسی میزان بقای پنج ساله در بیماران مبتلا به سرطان پستان استان آذربایجان شرقی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1396; 25 (112) :30-39

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-4608-fa.html

دانشکده‌ی علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز
چکیده:   (644 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: سرطان پستان شایع‌ترین سرطان و اصلی‌ترین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان می‌باشد. میزان بقاء برای سرطان پستان درصدی از بیماران که برای دوره‌ی زمانی خاص بعد از تاریخ تشخیص بیماری زنده می‌مانند را نشان ‌می‌دهد. هدف مطالعه‌ی حاضر تحلیل بقاء در بیماران مبتلاء به سرطان پستان استان آذربایجان‌شرقی بود.

روش بررسی: مطالعه‌ی حاضر از نوع تحلیلی گذشته‌نگر است. جامعه‌ی آماری این مطالعه‌ شامل 79 بیمار مبتلاء به سرطان پستان در استان آذربایجان‌شرقی بود. اطلاعات ضروری هم‌چون سن و جنسیت از پرونده‌ی پزشکی بیماران به‌دست‌آمد. سایر اطلاعات از‌جمله وضعیت حیات بیماران (زنده یا فوت‌شده) از‌طریق مصاحبه‌ی تلفنی تکمیل‌گردید. میزان بقاء بیماران با روش کاپلان مایر محاسبه‌شد. اثر متغیر‌های کمکی هم‌چون سن تشخیص بیماری بر مدت زمان بقاء بیماران با استفاده از آزمون مانتل-کاکس  Log – Rank (Mantel – Cox)بررسی‌گردید.

یافته‌ها: احتمال بقاء یک، سه و پنج سال به‌ترتیب 98 درصد، 88 درصد و 82 درصد (Standard Error/SE = 0.013, 0.036, 0.043) محاسبه‌‌شد. متغیر کمکی سن در زمان تشخیص بیماری بر بقاء بیماران تأثیر‌گذار بود و بیماران در سن چهل و بزرگ‌تر به‌طور معنی‌داری میزان بقاء بالاتری نسبت به بیماران با سنین کم‌تر از چهل داشتند (05/0 P<).

نتیجه‌گیری: یافته‌های تحلیل بقاء در مطالعه‌ی حاضر نشان‌دهنده‌ی میزان بقاء مشابه و یا بالاتر برای مبتلایان سرطان پستان استان آذربایجان‌شرقی در مقایسه با سایر نواحی ایران بود. میزان بقاء در بیماران چهل ساله و بزرگتر به‌طور معنی‌داری بیش‌تر از بیماران با سنین کم‌تر از چهل به دست آمد. هرچند برای وضوح بیش‌تر داده‌ها نیاز به مطالعه بر روی تعداد بیش‌تری از بیماران وجود‌ دارد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۳/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۲۷ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۲۷

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.