دوره 26، شماره 114 - ( 1-1397 )                   جلد 26 شماره 114 صفحات 40-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azima S, Houshyar S, Motamedi far M, Kaviani M, Zare N. The Effect of Vaginal Probiotic Capsule On Vaginal Colonization and Treatment Results in Patients with Vulvar and Vaginal Candidiasis. zumsj. 2018; 26 (114) :40-50
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-4959-fa.html
عظیما سارا، هوشیار سمیه، معتمدی فر محمد، کاویانی معصومه، زارع نجف. تاثیر کپسول پروبیوتیک واژینال بر کلونیزاسیون واژن و نتایج درمان در مبتلایان به ولوواژینیت کاندیدایی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (114) :40-50

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-4959-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز
چکیده:   (1776 مشاهده)
زمینه و هدف: 75 درصد زنان حداقل یک بار در طول زندگی خود ولوواژینیت کاندیدیایی را تجربه می‌کنند. هدف این مطالعه تعیین تاثیر پروبیوتیک واژینال لاکتوباسیلوس رامنوسوس پس از درمان ولوواژینیت کاندیدایی بر نتایج درمان و کلونیزاسیون واژن بود.
روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دو سو کور بود و نمونه‌ها شامل 58 زن مبتلا به ولووواژینیت کاندیدایی (بر اساس کشت ترشحات) بودند. پس از درمان همه‌ی بیماران با کرم واژینال کلوتریمازول 2 درصد، تخصیص تصادفی نمونه‌ها به دو گروه پروبیوتیک و پلاسبو انجام شد (28 نفر پروبیوتیک و 30 نفر پلاسبو). گروه یک از کپسول پروبیوتیک واژینال لاکتوباسیلوس رامنوسوس به مدت هفت روز ،روزی دو بار استفاده نمودند.گروه دوم نیز کپسول پلاسبو واژینال استفاده کردند. قبل 2 تا 5 روز و یک ماه بعد از استفاده از پروبیوتیک، نمونه‌ها از نظر منفی شدن کشت ترشحات و کلونیزاسیون لاکتوباسیل‌های واژن، PH واژن و علائم بالینی ولوواژینیت کاندیدایی مورد بررسی قرار گرفتند.از آزمون‌های آماری کای اسکویر، تست دقیق فیشر، تحلیل واریانس با اندازه گیری‌های مکرر و آزمون post hoc استفاده شد و داده‌ها توسط نرم‌افزار spss تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج کشت قارچ کاندیدیازیس در دو گروه تفاوت آماری معنی‌داری نداشت. همچنین علیرغم افزایش کلونیزاسیون لاکتوباسیل‌های واژن در گروه پروبیوتیک، بین دو گروه در دوره‌های مختلف زمانی تفاوت معنی‌داری وجود نداشت (255/0P=). مقایسه میانگین تغییرات PH واژن نیز نشان داد که تفاوت معناداری بین دو گروه دردوره‌های مختلف زمانی وجود نداشت (480/0P=).
نتیجه گیری: به نظر می‌رسد که استفاده از کپسول پروبیوتیک واژینال لاکتوباسیلوس رامنوسوس برکلونیزاسیون لاکتوباسیل‌های واژن در مبتلایان به ولوواژینیت کاندیدایی تا حدودی موثر است. اما بر تغییرات PH واژن و نتایج درمان موثر نیست.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۹/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۹/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۹/۲۶

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.