دوره 26، شماره 115 - ( 3-1397 )                   جلد 26 شماره 115 صفحات 1-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dadashi M, Momtazi S, Yousefi Asl V, Gharaei B, Asghar Nejad A. Comparison of the Effectiveness of Drug Combination with Metacognitive Therapy and Drug Therapy Alone in Reducing the Symptoms of Post Traumatic Stress Disorder. zumsj. 2018; 26 (115) :1-11
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5045-fa.html
داداشی محسن، ممتازی سعید، یوسفی اصل ویدا، غرایی بنفشه، اصغر نژاد علی اصغر. مقایسه‌ی اثربخشی ترکیب دارو درمانی با فراشناخت درمانی و دارو درمانی در کاهش علائم اختلال استرس پس از سانحه . مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (115) :1-11

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5045-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران
چکیده:   (2952 مشاهده)
زمینه و هدف: اختلال استرس پس از سانحه ((PTSD واکنش‌های حاد روان‌شناختی در برابر رویدادهای سانحه آمیز شدید است. درمان‌های غیر دارویی خط اول درمان PTSD در نظر گرفته می‌شوند و به‌طور اساسی باید مکمل برنامه‌های درمانی بیماران مبتلابهPTSD باشد. با این وجود، بعضی از بیماران به درمان‌های غیر دارویی پاسخ کافی نمی‌دهند. هدف پژوهش حاضر مقایسه کارایی و اثربخشی ترکیب دارودرمانی با فرا شناخت درمانی و دارودرمانی به تنهایی در کاهش شدت و علائم PTSD بود.
روش بررسی: جامعه‌ی این پژوهش مراجعه کنندگان به مرکز آموزشی درمانی بیمارستان شهید بهشتی استان زنجان بودند و نوع پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی تک موردی و از نوع خط پایه چندگانه است. به‌منظور بررسی، شش آزمودنی مرد به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شده و به‌تصادف در دو گروه جای داده شدند. آزمودنی‌ها در مرحله‌ی پیش از درمان (خط پایه) و در طی جلسه‌های چهارم، هشتم و پس از درمان و مرحله‌ی پیگیری (1 ماهه و 2 ماهه) پرسش‌نامه‌های مقیاس اجرایی بالینی اختلال تنیدگی پس از ضربه (CAPS) اضطراب بک (BAI)، فراشناخت‌های منفی (MCQ-30)، هم‌چنین مقیاس واحدهای ذهنی ناراحتی (SUDS) و عملکرد روان‌شناختی (GAFS) را تکمیل نمودند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که هر دو روش (ترکیب دارودرمانی با فراشناخت درمانی و دارودرمانی) در درمان اختلال استرس پس از سانحه موثر بوده و این اثربخشی در مورد روش اول (ترکیب دارودرمانی با فراشناخت درمانی) بیشتر بوده است.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد ترکیب دارودرمانی با فراشناخت درمانی در کاهش علائم و نشانه‌های اضطرابی مبتلایان به PTSD موثرتر از دارودرمانی به تنهایی است. همچنین این درمان ترکیبی باعث کاهش میزان ناراحتی و بهبود عملکرد کلی مبتلایان می‌شود.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.