دوره 26، شماره 115 - ( 3-1397 )                   جلد 26 شماره 115 صفحات 22-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ramazi S, Iziy E, Fasihi A, Ghasemi-Dehkordi P. The Bioinformatics Study of the Interactions between MicroRNAs and Genes Involved in Relapse of breast Cancer Treated with Tamoxifen. zumsj. 2018; 26 (115) :22-34
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5047-fa.html
رمازی شهین، ایزی الهام، فصیحی علی، قاسمی دهکردی پیام. بررسی بیوانفورماتیکی میانکنش بین میکرو RNAها با ژن‌های دخیل در عود مجدد سرطان پستان درمان شده با تاموکسیفن. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (115) :22-34

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5047-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
چکیده:   (59 مشاهده)
زمینه و هدف: تاموکسیفن رایج‌ترین درمان مورد استفاده برای بیماران مبتلا سرطان پستان نوع ER+ محسوب می‌شود که مانع از بیان ژن‌های موثر در رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی توسط استروژن می‌گردد. مقاومت به تاموکسیفن یک مشکل بالینی مهم در سرطان پستان به شمار می‌رود، در بررسی‌های جدید نقش میکرو RNA ها در مقاومت به تاموکسیفن، از طریق تاثیر بر تنظیم ژن‌های کنترل‌کننده‌ی چرخه سلولی، مطرح‌شده است. در این مقاله میانکنش میکروRNA ها با ژن‌های دخیل در مقاومت به تاموکسیفن مورد بررسی قرار گرفته است.
روش بررسی: با برسی داده‌های بیان ژن در نمونه‌های بیماران حساس و مقاوم به تاموکسیفن که از پایگاه داده GEO دریافت شده بود و جستجو در پایگاه مقالات، ژن‌ها و میکرو RNA هایی که داری تغییرات بیانی معنی‌دار بودند تعیین گردیدند. سپس با بررسی همبستگی بین بیان ژن‌ها و میکروRNAها و همچنین بررسی بیوانفورماتیکی به‌وسیله نرم‌افزار mirwalk، شبکه میانکنشی بین ژن‌ها و میکرو RNA ها ترسیم گردید.
یافته‌ها: بررسی‌ها نشان دادند 21 ژن و 62 میکروRNA در نمونه‌های مقاوم به تاموکسیفن تغییر بیان یافته‌اند که miR342-3P/5P با هدف قرار دادن ژن‌های HOXB13، PRM2 و KLK3 و میکروRNA های MiR-520h و miR-582-5p با هدف قرار دادن 5 ژن کاهش بیان یافته، می‌توانند بیشترین نقش را در عود مجدد سرطان پستان ایفا نمایند.
نتیجه‌گیری: شبکه‌ی تنظیمی ترسیم شده بین مجموعه‌ای از ژن‌ها و میکرو RNA هایی که به‌صورت بالقوه در عود مجدد سرطان پستان درمان شده با تاموکسیفن، دارای نقش می‌باشند، می‌تواند روشن کننده نقش میکرو RNA ها در بازگشت مجدد سرطان پستان باشد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.