دوره 26، شماره 115 - ( 3-1397 )                   جلد 26 شماره 115 صفحات 35-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tavanaei Youssefian F, Pourghaznein T, Amini M, Azhari A, Mazlum R. The Effect of Lung Rehabilitation at Home and Hospital on the Distance Traveled in 6 Minutes in Patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease. zumsj. 2018; 26 (115) :35-45
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5048-fa.html
توانایی یوسفیان فاطمه، پور غزنین طیبه، امینی مهناز، اظهری امین، مظلوم سید رضا. مقایسه‌ی تاثیر بازتوانی ریه در منزل و بیمارستان بر میزان مسافت طی شده در 6 دقیقه توسط بیماران مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (115) :35-45

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5048-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (1429 مشاهده)
زمینه و هدف: باتوجه به شیوع بالای بیماری انسدادی مزمن ریه و تاثیر تکنیک‌های بازتوانی در ارتقای وضعیت بالینی این بیماران، با عدم استقبال آنها از برنامه‌ی بازتوانی در بیمارستان مواجه هستیم، لذا مطالعه‌ی حاضر به منظور تسهیل انجام بازتوانی در منزل، به‌مقایسه تاثیر بازتوانی ریه در بیمارستان و منزل بر بهبود مسافت طی شده در 6 دقیقه توسط  بیماران مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه انجام گرفت.
روش بررسی: پژوهش حاضر به صورت کارآزمایی بالینی (IRCT2015010720600N1) انجام شد. در این پژوهش 60 بیمار مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه مراجعه کننده به درمانگاه ریه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری تهران مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران به روش تخصیص تصادفی به دو گروه 30 نفره تقسیم شدند. برنامه بازتوانی ریه به مدت 8 هفته اجرا شد. گروه بازتوانی در بیمارستان تمرینات را در مرکز بازتوانی و گروه بازتوانی در منزل تمرینات را بدون نظارت مستقیم در منزل خود انجام دادند. در پیش و پس از آزمون مسافت طی شده با ابزار 6 دقیقه راه رفتن اندازه گیری شد. تحلیل داده‌ها توسط نرم افزارSPSS نسخه 5/11 و با استفاده از آزمون‌های تی مستقل و زوجی و کای دو صورت گرفت.
یافته‌ها: برنامه بازتوانی در هر دو گروه باعث افزایش مسافت طی شده در زمان 6 دقیقه می‌شود (001/0 > P).
نتیجه گیری: یافته‌های حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که برنامه بازتوانی در منزل به اندازه برنامه بازتوانی در بیمارستان ، مسافت طی شده در 6 دقیقه را افزایش می‌دهد و قابلیت جایگزینی با برنامه بازتوانی در بیمارستان را دارد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.