دوره 26، شماره 115 - ( 3-1397 )                   جلد 26 شماره 115 صفحات 46-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sarkeshikian S, Hormati A, Ghadir M, Pezeshki Modares M, Alami F. Relative Prevalence of Duodenal Diverticulum and its Association with Pancreatic Biliary Disease in ERCP Patients. zumsj. 2018; 26 (115) :46-52
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5049-fa.html
سرکشیکیان سید سعید، حرمتی احمد، قدیر محمدرضا، پزشکی مدرس مهدی، عالمی فائزه. بررسی شیوع نسبی دیورتیکول‌های دوازدهه و ارتباط آن با بیماری‌های صفراوی در بیماران تحت ERCP . مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (115) :46-52

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5049-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی قم
چکیده:   (1176 مشاهده)
زمینه و هدف: دوازدهه دومین محل شیوع دیورتیکول در دستگاه گوارش است. این دیورتیکول‌ها می‌توانند عوارض گوناگونی ایجاد کنند در این مطالعه به بررسی شیوع نسبی دیورتیکول‌های دوازدهه و ارتباط آن با بیماری‌های صفراوی پانکراسی در بیمارانی پرداخته شد که به دلایل دیگر تحت ERCP  قرار گرفته بودند.
روش بررسی: این مطالعه‌ی مقطعی روی 310 بیمار که به دلایل مختلف تحت ERCP قرار گرفته بودند انجام شد، وجود یا عدم وجود دیورتیکول‌های دوازدهه و ارتباط آن با بیماری‌های صفراوی پانکراسی مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: از بین 310 بیمار، 62 نفر (20 درصد) دارای دیورتیکول دوازدهه بودند و فراوانی انواع مختلف دیورتیکول‌ها به ترتیب شیوع، نوع B
(39 درصد)، نوع D (26 درصد)، نوع A (21 درصد) و نوع C (14 درصد) بود. میزان شیوع سنگ‌های صفراوی در گروهی که دارای دیورتیکول بودند به‌طور معناداری بیشتر بود. میزان تنگی مجاری صفراوی در گروه واجد دیورتیکول کمتر و میانگین سنی آن‌ها به‌طور معناداری بیشتر بود. از نظر جنسیت اختلاف معناداری بین دو گروه دیده نشد (05/0P<).
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد شیوع نسبی فراوانی دیورتیکول‌های دوازدهه با توجه به مطالعات پیشین، بالا است، و به‌طور معنی‌داری افراد با دیورتیکول سن بالاتری دارند و همراهی بیشتری با سنگ‌های صفراری دارند (05/0P<) و تنگی مجرای صفراوی نیز در این افراد کمتر است (05/0P<).

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.