دوره 26، شماره 115 - ( 3-1397 )                   جلد 26 شماره 115 صفحات 53-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

AkBari H, Zeighami H, Mohseni M. Evaluation of Direct Mutagenesis in some of Natural Food Colors Using Ames Test. zumsj. 2018; 26 (115) :53-68
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5050-fa.html
اکبری هاله، ضیغمی حبیب، محسنی مهران. ارزیابی وجود جهش‌زایی مستقیم در چند نوع از رنگ‌های طبیعی خوراکی مورد استفاده در مواد غذایی با آزمون Ames. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (115) :53-68

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5050-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (666 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه رنگ‌ها کاربرد وسیعی در صنایع مختلف غذایی اعم از صنایع تولید شیرینی، بستنی، نوشیدنی‌ها، و غیره دارند. رنگ‌ها می‌توانند عوارضی شبیه آسم، بیش فعالی در کودکان، و سرطان‌زایی داشته باشند.از این رو هدف این مطالعه، ارزیابی اثر جهش‌زایی مستقیم چند نوع از رنگ‌های طبیعی خوراکی به روش ایمز بود.
روش بررسی: پس از تهیه 6 رنگ طبیعی از سه برند مختلف، جهش‌زایی مستقیم آن‌ها با تست ایمز بررسی گردید. در این تست سوش‌های سالمونلا تیفی موریوم TA98 و TA100، حامل جهش انتخابی در اپرون هیستیدینHis-،روی محیط کشت گلوکز حداقل در حضور نمونه‌های رنگ کشت داده شد و تنها باکتری‌هایی که با جهش برگشتی His+ شده بودند تشکیل کلنی دادند.
یافته‌ها: جهش‌زایی مستقیم رنگ‌ها از طریق شمارش کلنی‌های برگشتی در پلیت‌های حاوی رنگ خوراکی و مقایسه آن با کنترل منفی سنجیده شد. نتایج نشان داد که تعداد کلنی‌های برگشتی در پلیت‌های حاوی رنگ‌های آلبالویی و زرد طلایی شرکت B برای هر دو سویه و قهوه‌ای تیره شرکت B و C و نارنجی شرکت B به ترتیب برای سویه TA100 و  TA98در بعضی غلظت‌ها بیش از دو برابر پلیت کنترل منفی است و جهش‌زایی مستقیم نشان دادند. رنگ‌های سبز تیره و سبز روشن شرکت‌هایA ،B ،C  و زرد طلایی شرکت‌هایA  و C و آلبالویی و نارنجی شرکت C فعالیت جهش‌زایی مستقیم نداشتند.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج، تعدادی از رنگ‌های مورد مطالعه علی‌رغم اینکه طبیعی عنوان شده‌اند، جهش‌زایی مستقیم نشان دادند.
 
متن کامل [PDF 390 kb]   (205 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | ZUMS Journal

Designed & Developed by : Yektaweb