دوره 26، شماره 115 - ( 3-1397 )                   جلد 26 شماره 115 صفحات 69-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shakibaei D, Gorgani R, Hesari M, Bahrami G, Kiani A. Protective Effects of Garlic Powder on the Performance of Testosterone- Induced Cardiac Hypertrophy in Rats . zumsj. 2018; 26 (115) :69-77
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5051-fa.html
شکیبایی داریوش، گرگانی رامین، حصاری مهوش، بهرامی غلامرضا، کیانی امیر. بررسی اثرات محافظتی پودر سیر بر عملکرد قلب هایپرتروفی شده ناشی از تستوسترون در موش صحرایی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (115) :69-77

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5051-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه
چکیده:   (691 مشاهده)
زمینه و هدف: آندروژن‌ها موجب هایپرتروفی قلبی و کاردیومیوپاتی می‌گردند. گزارشاتی مبنی بر اثرات محافظتی سیر در هایپرتروفی قلبی ناشی از اضافه بار قلبی و کاتکول آمین‌ها وجود دارد. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات پودر سیر بر هایپرتروفی قلبی ناشی از تستوسترون در موش صحرایی بود.
روش بررسی: این مطالعه به‌صورت تجربی، روی موش صحرایی نر نژاد ویستار در 5 گروه (8-7n=) مشتمل بر گروه کنترل تستوسترون، تستوسترون (10 میلی‌گرم تستوسترون انانتات به‌مدت 20 روز)، سیر (6/1 گرم به‌مدت 10 روز)، کنترل سیر و سیر+ تستوسترون انجام شد. قلب‌های مجزا شده، مطابق روش لانگندورف پرفیوژ شده و سه مرحله پایه، ایسکمی و ریپرفیوژن را گذراندند. پارامترهای ساختاری و عملکردی قلب از جمله نوسانات بطن چپ (LVDP)، قابلیت انقباضی بطنی (dp/dt) و (Rate Pressure Product)RPP سنجش شدند.
یافته‌ها: در گروه هایپرتروفی ناشی از تستوسترون، وزن قلب، ضخامت دیواره‌ی بطن چپ و پارامترهای عملکردی قلب از جمله LVDP، RPP، +dp/dt و -dp/dt افزایش معنی‌داری نشان دادند. استفاده از پودر سیر در دوره پایه باعث کاهش معنی‌دار این پارامترها گردید (05/0>P). اما در دوره ایسکمی ریپرفیوژن تاثیر معناداری نداشت.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که پودر سیر هایپرتروفی قلبی ناشی از تجویز تستوسترون را در موش صحرایی تعدیل می‌کند. به عبارتی،
با توجه به پارامترهای عملکردی و ساختمانی قلب استفاده از پودر سیر می‌توانست شدت هایپرتروفی قلبی را در موش صحرایی به‌طور معنی‌داری کاهش دهد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.