دوره 26، شماره 115 - ( 3-1397 )                   جلد 26 شماره 115 صفحات 92-106 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zamani S, Taremian F, Motamed N. Relationship of Personality Factors, Emotion Regulation, Antisocial cognition, Mental health and Life Fields on juvenile Delinquency Behaviors . zumsj. 2018; 26 (115) :92-106
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5053-fa.html
زمانی سید داوود، طارمیان فرهاد، معتمد نیما. بررسی رابطه عوامل شخصیتی، تنظیم هیجان، شناخت‌های ضد اجتماعی، سلامت روان و حیطه‌های زندگی با رفتارهای بزهکارانه‌ی نوجوانان. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (115) :92-106

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5053-fa.html

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (66 مشاهده)
زمینه و هدف: رفتار‌های بزهکارانه ی نوجوانان یکی از نگرانی‌های عمده جوامع، خانواده‌ها و نهادهای اجتماعی است، لذا بررسی جامع و چند مولفه‌ای آن می‌تواند راهگشای مداخلات موثر در این زمینه باشد. در نتیجه این مطالعه به بررسی رابطه‌ی عوامل شخصیتی، تنظیم هیجان، شناخت‌های ضد اجتماعی، سلامت روان و حیطه‌های زندگی با رفتارهای بزهکارانه‌ی نوجوانان پرداخته است.
روش بررسی: طی مطالعه‌ی توصیفی مقطعی با طرح همبستگی از جامعه دانش آموزان پسر دوره دبیرستان شهرستان زنجان، 394 نفر
از پایه های دوم، سوم و چهارم با استفاده از نمونه‌گیری خوشه‌ای در سال تحصیلی 95-94 به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. داده‌ها توسط
پرسشنامه شخصیتی نئو، مقیاس تنظیم هیجان گراس و جان، پرسشنامه سلامت روان، مقیاس نظارت خانواده سینگر، پرسشنامه همنشینی با همسالان بزهکار پاسکال، پرسشنامه خودکنترلی گروسمیک، مقیاس رضایت از مدرسه اوتینگ، پرسشنامه شناخت‌های ضد اجتماعی والترز، پرسشنامه خطر پذیری نوجوانان ایرانی و پرسشنامه رفتار‌های بزهکارانه، جمع‌آوری و با استفاده از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تحلیل شد.

یافته‌ها: یافته‌های حاصل از رگرسیون چند گانه نشان دادند که رفتار‌های بزهکارانه با متغیر‌های خودکنترلی (001/0>P)، همنشینی با همسالان بزهکار (001/0>P)، شناخت‌های ضد اجتماعی (001/0>P) و روان رنجور خویی (044/0P= ) رابطه مثبت و معنی‌دار داشت در حالی که رابطه‌اش با نظارت خانواده (006/0P= ) و با وجدان بودن (003/0P=) منفی و معنی‌دار بود.
نتیجه گیری: هم‌نشینی با همسالان بزهکار، خودکنترلی، شناخت‌های ضداجتماعی، نظارت خانواده، باوجدان بودن و روان رنجور خویی با رفتارهای بزهکارانه نوجوانان ارتباط مستقل دارند.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.