دوره 26، شماره 115 - ( 3-1397 )                   جلد 26 شماره 115 صفحات 107-118 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fekri S, Kiani G. Investigating the Status of Spiritual Health, Suppression of Thought and the Perceived Social Support in Suicidal Attempts . zumsj. 2018; 26 (115) :107-118
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5054-fa.html
فکری سوسن، کیانی قمر. بررسی وضعیت سلامت معنوی، سرکوب فکر و حمایت اجتماعی ادراک شده در اقدام کنندگان به خودکشی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (115) :107-118

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5054-fa.html

دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان
چکیده:   (74 مشاهده)
زمینه و هدف: خودکشی یکی از مشکلات جدی سلامت عمومی است و اقدام به خودکشی به عنوان یکی از شاخص‌های مهم بهداشت روانی افراد در فرهنگ‌های مختلف به شمار می‌رود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه سلامت معنوی، سرکوب فکر و حمایت اجتماعی در افراد اقدام کننده به خودکشی و افراد عادی شهر زنجان انجام شد.
روش بررسی: روش پژوهش علّی مقایسه‌ای بود. از جامعه آماری اقدام کنندگان به خودکشی که به مراکز درمانی ولی عصر و آیت اله موسوی زنجان مراجعه نموده بودند، به روش نمونه‌گیری در دسترس، 84 نفر انتخاب شدند. در گروه مقایسه نیز از افراد عادی همگن با گروه اقدام به خودکشی، 84 نفر انتخاب شد. از پرسشنامه‌های سلامت معنوی الیسون و پالوتزین، سیاهه سرکوب خرس سفید و حمایت اجتماعی برای جمع‌آوری داده‌ها استفاده شد. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 22 با کمک آزمون آماری t استیودنت و یومن ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که سلامت معنوی و مؤلفه‌های آن، سرکوب فکر، حمایت اجتماعی و مؤلفه‌های آن در گروه اقدام کننده به خودکشی با افراد عادی تفاوت معنی‌داری دارد (001/0>P). به نحوی که سلامت معنوی و مؤلفه های آن، همچنین حمایت اجتماعی و مؤلفه‌های آن در گروه اقدام کننده به خودکشی پایین‌تر از افراد عادی بود ولی سرکوب فکر در اقدام کنندگان به خودکشی بیشتر از افراد عادی بود.
نتیجه گیری: با توجه به یافته‌ها می‌توان نتیجه گرفت برخورداری از سلامت معنوی و حمایت اجتماعی بالا می‌تواند عامل محافظت کننده‌ای در برابر اقدام به خودکشی باشد ولی استفاده از سرکوب فکر به نظر می‌رسد در اقدام به خودکشی نقش داشته باشد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.