دوره 26، شماره 115 - ( 3-1397 )                   جلد 26 شماره 115 صفحات 129-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yaghoubi A, Roshanaei G, Rafiee M, Tapak L, Sedigipashaki A. Factors Related to the Survival of Patients with Breast Cancer in Hamedan Based on the Competitive Risks. zumsj. 2018; 26 (115) :129-139
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5056-fa.html
یعقوبی آزاده، روشنایی قدرت اله، رفیعی محمد، تاپاک لیلی، صدیقی پاشاکی عبدالعظیم. بررسی عوامل مرتبط با بقای بیماران مبتلا به سرطان سینه بر اساس مخاطرات رقابت‎جو. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (115) :129-139

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5056-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی اراک
چکیده:   (63 مشاهده)
زمینه و هدف: سرطان سینه یکی از شایعترین سرطانهای زنان در سراسر جهان است. این مطالعه به منظور تحلیل عوامل مرتبط با بقای بیماران مبتلا به سرطان سینه با استفاده از دو مدل مخاطرات متناسب کاکس ‎علت-ویژه و زیر ‎توزیع (مدلسازی مستقیم بروز تجمعی) انجام پذیرفت. این بیماران در معرض مخاطرات رقابتجوی مرگ بر ‎اثر سرطان سینه و مرگ بر اثر سایر علل قرار داشتند که رخ دادن هریک از این پیشامدها مانع رخ دادن پیشامد دیگر شد.
روش بررسی: مطالعه‌ی حاضر یک مطالعه‌ی همگروهی تاریخی بروی 573 بیمار مبتلا به سرطان سینه میباشد که در مرکز تشخیصی درمانی مهدیه همدان در طی سالهای 1383 تا 1390 تشخیص داده شده و تا سال 1394 پیگیری شدند. برای تعیین عوامل خطر مخاطرات رقابت‎جو، مدلهای کاکس‎علت-ویژه و بروز تجمعی برازش داده شد. داده‏ها با استفاده از نرمافزارهایspss  وR  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: یافته‌ها نشان داد که از علل مرگ ناشی از سرطان سینه در مدل بروز تجمعی تنها متغیر سایز تومور تاثیر معنادار داشت (0054/0P=) و برای مرگ ناشی از سایر علل در مدل کاکس نیز متغیر سایز تومور معنادار شد (033/0P=) و سایر متغیرهای مورد بررسی در دو مدل تاثیر معنادار در مرگ نداشتند.
نتیجهگیری: با توجه به معنادار شدن متغیر سایز تومور در بیماران با تشخیص سرطان سینه، می‌توان گفت یکی از مهمترین عوامل مرتبط با بقای این بیماران سایز تومور می‌باشد و از آنجایی که مدل کاکس با سانسور در نظر گرفتن سایر مخاطرات رقابت‎جو، اطلاعات مربوط به سایر مخاطره‌ها را نادیده میگیرد، استفاده از تابع بروز تجمعی برای مدلسازی عوامل خطر در سرطان سینه پیشنهاد میگردد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۱۶

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.