دوره 26، شماره 116 - ( 5-1397 )                   جلد 26 شماره 116 صفحات 1-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kazemzadeh G, Saeed-Modaghegh M, Ravari H, Mannani R, Salehian M, Yarigholi F. Comparison of Single Port Thoracoscopic Sympathectomy and Multiport Thoracoscopy in Patients with Hyperhidrosis . zumsj. 2018; 26 (116) :1-8
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5083-fa.html
کاظم‌زاده غلامحسین، سعیدمدقق محمد هادی، راوری حسن، منانی رضا، صالحیان مهران، یاری قلی فهیمه. مقایسه‌ی نتایج سمپاتکتومی توراسیک به روش تک پورته با چند پورته در درمان هیپرهیدروزیس. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (116) :1-8

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5083-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد
چکیده:   (4336 مشاهده)
زمینه و هدف: هیپرهیدروزیس اولیه یک اختلال نسبتا شایع در نوجوانان و بالغین جوان است که به طور شایع کف دست و پا و ناحیه آگزیلر را درگیر می‌کند و پرکاری اعصاب سمپاتیک توراسیک در ایجاد آن موثر است. این اختلال در بسیاری از موارد به درمان‌های طبی پاسخ نمی‌دهد. این مطالعه جهت بررسی کارایی سمپاتکتومی توراسیک به روش Single Port  در درمان هیپرهیدروزیس طراحی گردید.
روش‌ بررسی: در این مطالعه‌ی مقطعی- تحلیلی، کلیه‌ی بیماران مبتلا به هیپرهیدروزیس شدید عمل شده به روش سمپاتکتومی اندوسکوپیک Uniportal یا Multiportal از ابتدای آذر 1389 تا پایان سال 1390 از نظر متغیرهای دموگرافیک، مدت بستری، میزان بهبود و میزان عوارض مقایسه شدند.
یافتهها: در 9 مورد از گروه Uniportal (45 درصد) و 10 مورد از گروه Multiportal (50 درصد) عمل دو طرفه در یک نوبت انجام شد. میانگین سن (192/0=P)، جنسیت (473/0=P)، وضعیت تاهل (059/0=P) و لوکیشن علائم (625/0=P) در 2 گروه تفاوت معنی‌‍داری نداشت. همچنین میانگین مدت بستری نیز در این 2 گروه تفاوت معنی‌داری نداشت (851/0=P). میزان بهبودی در هر دو گروه 100 درصد بود. شیوع هماتوم و هموتوراکس در هر دو گروه صفر بود. شیوع پنوموتوراکس در گروه Uniportal و Multiportal به ترتیب 5 درصد و 15 درصد بود که تفاوت معنی‌داری با هم نداشتند (629/0=P).
نتیجه گیری: نتایج درمانی و عوارض دو روش سمپاتکتومی توراسیک Uniportal و Multiportal در درمان هیپرهیدروزیس مشابه می‌باشند. با توجه به نتایج زیبایی بهتر و رضایت‌مندی بالای بیماران روش Uniportal، پیشنهاد می‌شود این روش جایگزین روش Multiportal شود.

متن کامل [PDF 2022 kb]   (1848 دریافت)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۹ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۹

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.