دوره 26، شماره 116 - ( 5-1397 )                   جلد 26 شماره 116 صفحات 9-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Doustvandi M, Mohammadnejad F, Mashayekhi M. Investigation of Caspase 9 Gene Expression and Apoptosis Induction after Photodynamic Therapy with Zinc Phthalocyanine in SW872 Skin Cancer Cell Line. zumsj. 2018; 26 (116) :9-19
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5084-fa.html
دوستوندی محمدامین، محمدنژاد فاطمه، مشایخی محمد‌رضا. بررسی بیان ژن کاسپاز 9 و القای آپوپتوز پس از فوتودینامیک تراپی با روی فتالوسیانین در رده‌ی سلولیSW872 سرطان پوست. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (116) :9-19

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5084-fa.html

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز
چکیده:   (1070 مشاهده)
زمینه و هدف: درمان سرطان به عنوان یک چالش بزرگ در جهان به شمار می‌آید. بنابراین توسعه و تکوین روشهای درمانی موثر با حداقل عوارض جانبی از اهمیت ویژهای برخوردار است. فوتودینامیک تراپی یک روش درمانی غیرتهاجمی و نوین برای درمان سرطان می‌باشد. از اینرو در این مطالعه اثرات فوتودینامیکی ترکیب حساس به نور Zinc-phthalocyanine (ZnPc)  بر میزان رشد و بیان ژنی کاسپاز 9 در رده‌ی سلولی SW872 بررسی گردید.
روش بررسی: در این مطالعه برای بررسی اثرات سایتوتوکسیک فوتودینامیک تراپی با ZnPc  تست MTT انجام شد. سپس میزان بیان ژن کاسپاز 9 با تست QRT-PCR بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری توسط نرم افزار GraphPad Prism 6 صورت گرفت.
یافته‌ها: نتایج تست MTT نشان داد که فوتودینامیک تراپی با ZnPc به‌طور معناداری منجر به کاهش رشد سلول‌های سرطانی شده است.
مقدار
IC50 به دست آمده برای رده‌ی سلولی SW872 برابر با 034/0 میکروگرم بر میلی‌لیتر در شاریدگی انرژی 24 ژول بر سانتی‌متر مربع منبع نور بود. تست QRT-PCR نشان داد که فوتودینامیک تراپی با ZnPc باعث افزایش بیان ژن کاسپاز 9 در سلول‌های تیمار شده می‌گردد.
نتیجه گیری: فوتودینامیک تراپی با ZnPc به صورت وابسته به غلظت منجر به کاهش رشد سلولی و القای آپوپتوز در رده‌ی
سلولی
SW872 شد. بر اساس نتایج به دست آمده فوتودینامیک تراپی با ZnPc یک روش درمانی قدرتمند با حداقل عوارض جانبی برای درمان سرطان پوست است.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۹ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۹

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.