دوره 26، شماره 116 - ( 5-1397 )                   جلد 26 شماره 116 صفحات 88-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khodadadi I, Ghasemkhani N, Shafiee G. Inhibition of Gastric Cancer Cell Growth and Proliferation by Genistein. zumsj. 2018; 26 (116) :88-99
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5089-fa.html
خدادادی ایرج، قاسم‌خانی ندا، شفیعی غلامرضا. مهار رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی معده توسط جنیستئین از طریق مطالعه p38MAPK. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (116) :88-99

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5089-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان
چکیده:   (628 مشاهده)
زمینه و هدف: شواهد قابل قبولی از اثربخشی ترکیبات مشتق از گیاهان دارویی در درمان سرطان‌ها در دست است اما مکانیسم عمل این ترکیبات چندان مشخص نیست و افزایش سطح آنزیم‌های MAPKs (Mitogen activated protein kinases) در سرطان‌های مختلفی نیز گزارش شده است، هدف از این مطالعه بررسی اثرات جنیستئین به‌عنوان ایزوفلاون‌ مهم سویا بر مهار بقا و تکثیر سلولی بر روی رده سلولی AGS سرطان معده از طریق سنجش میزان بیان ژن و پروتئین p38MAPK بود.
روش بررسی: میزان بقای سلولی با روش MTT در غلظت‌های مختلف صفر، 50، 70 و 90 میکرومولار جنیستئین و زمان‌ 24 ساعت بر روی رده‌ی سلولی AGS مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان بیان ژن p38MAPK  با استفاده از تکنیک qRT‑PCR و میزان پروتئین فرم فسفریله آن (p‑p38MAPK) به روش فلوسیتومتری سنجیده شد.
یافته‌ها: جنیستئین به‌طور معناداری بقای سلولی را به صورت وابسته به غلظت و زمان کاهش داد. پس از 24 ساعت تیمار سلول‌ها با غلظت‌های 50، 70 و 90 میکرومولار جنستئین، بیان ژن p38MAPK به ترتیب 83، 56 و 57 درصد و تکثیر سلولی به ترتیب 35، 52 و 67 درصد در مقایسه با کنترل کاهش یافت.  همچنین کاهش معناداری در میزان پروتئین p‑p38MAPK در سلول‌های تیمار شده نسبت به گروه کنترل مشاهده گردید.
نتیجه گیری: از آنجا که جنستئین در غلظت‌های مختلف سبب کاهش بیان p38MAPK و کاهش تکثیر سلول‌های AGS سرطان معده می‌شود، شاید بتوان جنیستئین را به‌عنوان ترکیب گیاهی مناسبی برای روش‌های درمانی تکمیلی سرطان معده پیشنهاد نمود.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.