دوره 26، شماره 116 - ( 5-1397 )                   جلد 26 شماره 116 صفحات 75-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehbashi S, Tahmasebi H, Zeyni B, Arabestani M. The Relationship between Promoter-Dependent Quorum Sensing Induced Genes and Methicillin Resistance in Clinical Strains of Staphylococcus aureus . zumsj. 2018; 26 (116) :75-87
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5090-fa.html
ده باشی ساناز، طهماسبی حامد، زینی بهروز، عربستانی محمدرضا. بررسی ارتباط بین ژن‌های القایی عامل کروم سنسینگ وابسته به پروموتور و مقاومت به متی سیلین در سویه‌های استافیلوکوک اورئوس بالینی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (116) :75-87

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5090-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان
چکیده:   (1665 مشاهده)
زمینه و هدف: پدیده کروم سنسیینگ، پروموتورهای دخیل در این فرایند و اثر این پروموتورها بر میزان بیان برخی از ژن‌های ساختاری مانند agrA و PII ، می‌تواند دید مناسبی از فعالیت و بروز مقاومت‌های آنتی بیوتیکی در استافیلوکوک اورئوس را بیان نماید. هدف از این مطالعه ارتباط بین ژن‌های القایی عامل کروم سنسینگ وابسته به پروموتور و مقاومت به متی‌سیلین در سویه‌های استافیلوکوک اورئوس بالینی می‌باشد.
روش بررسی: در این مطالعه‌ی تحلیلی، 315 ایزوله بالینی استافیلوکوک اورئوس از نمونه‌های بالینی مختلف جمع‌آوری شد. سویه‌های
مقاوم و حساس جهت حضور پروموتور القایی مورد بررسی کیفی و کمی قرار گرفتند. میزان بیان ژن‌های
PII و agrA با استفاده از تکنیک Real-Time PCR انجام شد. آنالیزهای آماری (توصیفی-تحلیلی) با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آنالیز نتایج بیان ژن‌ها با استفاده از نرم‌افزار REST 2008 V3 صورت گرفت.
یافته‌ها:  از 125 سویه استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی‌سیلین، 100سویه (33/83 درصد) دارای ژن پروموتور P2 و تمامی ایزوله‌ها داری ژن agrA و از 190 سویه حساس به متی‌سیلین، 84 ایزوله (21/44 درصد) دارای ژن P2 و 169 ایزوله (94/88 درصد) دارای ژن agrA بودند. همچنین ایزوله‌های مقاوم به متی‌سیلین در مقایسه با ایزوله‌های حساس دارای میزان بیان ژن P2 و AgrA بیشتری بودند.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل شده، احتمال ارتباط پدیده کروم سنسینگ و ژن‌های القایی آن با میزان مقاومت‌های دارویی، به عنوان یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید آن را مورد توجه قرار داد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.