دوره 26، شماره 116 - ( 5-1397 )                   جلد 26 شماره 116 صفحات 61-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hemmat A, Dadashi M, Momtazi S, Zenoozian S, Mohammadi Bytamar J. The Effectiveness of Group Therapy Based on Acceptance and Commitment to Reduce Craving and Improve the Quality of Life of Addicts Undergoing Methadone Treatment . zumsj. 2018; 26 (116) :61-74
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5091-fa.html
همت عباس، داداشی محسن، ممتازی سعید، زنوزیان سعیده، محمدی بایتمر جهانگیر. اثر بخشی درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد در کاهش ولع مصرف و افزایش کیفیت زندگی معتادان تحت متادون درمانی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (116) :61-74

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5091-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان
چکیده:   (4303 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه در موج سوم روان‌درمانی‌ عقیده بر این است که افراد با انعطاف‌پذیری شناختی، آگاهی و پذیرش افکار می‌توانند احساسات و رفتارهای خود را اصلاح کنند. هدف پژوهش حاضر تعین اثربخشی درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد در کاهش ولع مصرف و افزایش کیفیت زندگی معتادان تحت متادون درمانی بود.
روش بررسی: در این مطالعه‌ی شبه تجربی، جامعه‌ی آماری را کلیه‌ی مردان معتاد تحت درمان متادون شهر زنجان در سال 94-1395 تشکیل می‌دادند. نمونه‌ای به حجم 30 نفر با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به‌صورت تصادفی ساده و مساوی در دو گروه مداخله و کنترل قرار داده شدند. گروه مداخله در 8 جلسه 90 دقیقه‌ای گروه‌درمانی مبتنی بر رویکرد پذیرش و تعهد شرکت کردند. پرسش‌نامه‌های ولع مصرف فرانکن و همکاران (2002) و کیفیت زندگی (SF-36) در قالب پیش‌آزمون، پس‌آزمون و یک دوره پیگیری سه‌ماهه در دو گروه اجرا شد.
یافته‌ها: گروه‌درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد به‌طور مؤثری توانسته ولع مصرف را کاهش و سلامت روانی را افزایش دهد (05/0P<). ولی اثربخشی این مداخله در افزایش سلامت جسمی از لحاظ آماری معنادار نبود (05/0P>). اندازه اثر گروه‌درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد نسبت به گروه کنترل در مرحله پس‌آزمون در مورد ولع مصرف و سلامت روانی کیفیت زندگی زیاد بود و این تأثیرات در یک دوره پیگیری سه‌ماهه با ثبات باقی ماندند.
نتیجه‌گیری: پژوهش حاضر نشان داد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به‌طور مؤثری در کاهش ولع مصرف و افزایش سلامت روان مؤثر است.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.