دوره 26، شماره 116 - ( 5-1397 )                   جلد 26 شماره 116 صفحات 100-110 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mansoriyan M, Torabzadeh Khorasani P, Ramezani M. Effect of Fluoxetine on Ovarian and Oviduct Tissue in Female Mature Balb/C Mice. zumsj. 2018; 26 (116) :100-110
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5092-fa.html
منصوریان مهسا، تراب‌زاده خراسانی پروین، رمضانی مینا. ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ داروی ﻓﻠﻮﻛﺴﺘﻴﻦ ﺑﺮ روی بافت تخمدان و اوویداکت در موش سوری ماده بالغ C/Balb . مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (116) :100-110

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5092-fa.html

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج
چکیده:   (491 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: استفاده از داروهای ضدافسردگی مانند فلوکستین که مصرف جهانی دارد و به‌ آسانی در دسترس عموم قرار می‌گیرد، عوارضی ازجمله ناباروری‌های موقت یا دائم دارد. تحقیق حاضر به‌منظور بررسی اثرات ناباروری فلوکستین بر روی تخمدان و اوویداکت موش‌های سوری ماده بالغ Balb/C انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه پس از مشخص شدن دوز مناسب فلوکستین، تزریق طی 30 روز به‌صورت درون صفاقی (IP) بر روی 75 موش سوری ماده بالغ نژاد Balb/C با انتخاب دوزهای 15 میلی‌گرم بر کیلوگرم (گروه اول)، 20 میلی گرم بر کیلوگرم (گروه دوم)، 25 میلی‌گرم بر کیلوگرم (گروه سوم)، گروه کنترل (عدم تزریق) و شم (تزریق آب مقطر) صورت گرفت. برای مقایسه ی گروه‌ها از آنالیز Anova و سپس آزمون دانکن با سطح معنی‌داری (05/0P<) و (001/0P<) استفاده شد.
یافته‌ها: در طی بررسی‌های ماکروسکوپی در هر 3 دوز تزریقی وزن تخمدان حیوان به‌طور معنی‌دار (001/0P<) کاهش یافت و در بررسی‌ میکروسکوپی قطر کوچک و بزرگ تخمدان، تعداد فولیکول گراف و جسم زرد کاهش داشت (05/0P<) و (001/0P<) و همچنین تعداد فولیکول‌های تخریبی، زوناپلوسیدای چین‌خورده و قطر اویداکت در گروه شاهد نسبت به گروه کنترل افزایش یافت (001/0P<)، (05/0P<).
نتیجه‌گیری: با توجه به این مطالعه می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که داروی فلوکستین اثر تخریبی بر روی بافت تخمدان و اوویداکت موش سوری ماده دارد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.