دوره 26، شماره 116 - ( 5-1397 )                   جلد 26 شماره 116 صفحات 111-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirazi N, Norbar E, Soleymani M. Effect of Hydroethanolic Echinophora platyloba L. Extract on Testosterone and Gonadotropin Serum Levels in Carbon Tetrachloride-Induced Male Rats . zumsj. 2018; 26 (116) :111-121
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5093-fa.html
میرازی ناصر، نوربار الهام، سلیمانی مریم. بررسی اثر عصاره هیدروالکلی گیاه خوشاریزه (Echinophora platyloba L.) بر غلظت سرمی تستوسترون و گنادوتروپین‌ها در موش صحرایی نر القا شده با تتراکلرید کربن. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (116) :111-121

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5093-fa.html

دانشگاه بوعلی سینا، همدان
چکیده:   (944 مشاهده)
زمینه و هدف: تتراکلرید کربن یکی از سموم شیمیایی است که در صنایع بهداشتی به‌طور وسیعی استفاده می‌شود. هدف از مطالعه‌ی حاضر بررسی اثر عصاره‌ی گیاه خوشاریزه بر غلظت سرمی هورمون تستوسترون و گنادوتروپین‌ها در موش‌های صحرایی نر بالغ القا شده با 4CCL می‌باشد.
روش بررسی: در این مطالعه‌ی تجربی، 49 سر موش صحرایی نر بالغ و در محدوده‌ی وزنی 220 تا250 گرم به طور تصادفی به 7 گروه 7 سری، شامل کنترل (2 میلی‌گرم بر کیلوگرم سالین نرمال روزانه درون صفاقی)، شاهد (2 میلی‌گرم بر کیلوگرم تترا کلرید کربن نسبت 1:1با روغن زیتون تک دوز و درون صفاقی)، شم (2 میلی‌گرم بر کیلوگرم روغن زیتون تک دوز و درون صفاقی)، کنترل مثبت (400 میلی‌گرم بر کیلوگرم عصاره‌ی خوشاریزه روزانه و داخل صفاقی) و تیمارهای 1 و 2و 3 (2 میلی‌گرم بر کیلوگرم تتراکلرید کربن 1:1 با روغن زیتون تک دوز و عصاره‌ی خوشاریزه با دوزهای 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم، 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم، 800 میلی‌گرم بر کیلوگرم طی چهار روز متوالی و درون صفاقی) تقسیم شدند. سطوح سرمی هورمون تستوسترون،LH  و  FSHاندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: 4CCL سبب افزایش معنادار سطح سرمی LH و FSH و همچنین کاهش معنادار تستوسترون در گروه شاهد نسبت به گروه کنترل شد (001/0P<). عصاره‌ی خوشاریزه با دوزهای 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم، سبب افزایش معنادار سطح سرمی تستوسترون و کاهش معنادار میزان هورمون‌های FS وLH نسبت به گروه شاهد گردید (001/0P<).
نتیجه‌گیری: عصاره‌ی هیدروالکلی خوشاریزه باعث افزایش سطح سرمی تستوسترون و کاهش میزان هورمون‌های  LHو FSH ، در موش‌های مسموم شده با تتراکلرید کربن می‌شود.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۱۲

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.