دوره 26، شماره 116 - ( 5-1397 )                   جلد 26 شماره 116 صفحات 35-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

Raisi Z, Faramarzi M, Banitalebi E, Samieyan M. The Effect of 12 Weeks Combined (Strength, Endurance, Pilates, PNF) Exercise Training on Fibrin D-Dimer (FDD) and Interleukin-6 Levels in Female Multiple Sclerosis Patients with Different Levels of Disability . zumsj. 2018; 26 (116) :35-47
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5096-fa.html
رئیسی زهرا، فرامرزی محمد، بنی طالبی ابراهیم، سمیعیان معصومه. تاثیر دوازده هفته تمرینات ورزشی ترکیبی (قدرتی، استقامتی، پیلاتس و PNF) بر سطوح فیبرین دی دایمر (FDD) و اینترلوکین-6 در بیماران زن مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس با درجات مختلف ناتوانی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (116) :35-47

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5096-fa.html

دانشگاه شهرکرد، شهرکرد
چکیده:   (1155 مشاهده)
زمینه و هدف: مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک اختلال عصبی است که می‌تواند توانایی‌های افراد را در ادامه‌ی فعالیت‌های زندگی محدود کند.
هدف این پژوهش بررسی تاثیر دوازده هفته تمرینات ترکیبی بر سطوح فیبرین دی دایمر و اینترلوکین-6 بیماران مبتلا به MS در سطوح مختلف ناتوانی بود.
روش بررسی: 96 بیمار زن مبتلا به  MSانتخاب و بر اساس نمره مقیاس ناتوانی جسمانی (EDSS) به سه گروه ناتوانی خفیف (44 نفر)، ناتوانی متوسط (26 نفر) و ناتوانی شدید (26) تقسیم شدند. سپس هر گروه به‌طور تصادفی به یک گروه تجربی و یک گروه کنترل تقسیم شد. آزمودنی‌ها 12 هفته تمرین ترکیبی شامل تمرینات قدرتی، استقامتی، پیلاتس و PNF را سه جلسه در هفته به مدت 45 تا 60 دقیقه انجام دادند. از آزمون تی مستقل و تی وابسته به ترتیب جهت مقایسه میانگین بین و درون گروه‌ها استفاده شد.
یافته‌ها: بعد از اجرای تمرینات ورزشی ترکیبی سطوح فیبرین دی دایمر (001/0P= ) و اینترلوکین-6 (001/0P= ) در گروه با درجه ناتوانی خفیف و اینترلوکین-6 گروه با درجه ناتوانی شدید (004/0p=) کاهش معنی‌داری را نشان داد.
نتیجه گیری: به نظر می‌رسد اجرای تمرینات ورزشی ترکیبی موجب کاهش سطوح اینترلوکین-6 و فیبرین دی دایمر در بیماران MS با درجه ناتوانی خفیف می‌شود. لذا استفاده از این تمرینات به‌عنوان یک درمان مکمل در کنار درمان‌های دارویی برای بیماران MS توصیه می‌شود.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۱۴

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.