دوره 26، شماره 116 - ( 5-1397 )                   جلد 26 شماره 116 صفحات 122-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abdollahi F, Mazloomzadeh S, Jameshorani M, Namadian M. Assessment of the Treatment Regimens Adherence in Type2 Diabetes, Zanjan 2015 . zumsj. 2018; 26 (116) :122-137
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5097-fa.html
عبدالهی فریبا، مظلوم‌زاده سعیده، جامه شورانی مریم، نمدیان معصومه. بررسی میزان پیروی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 از رژیم درمانی در شهر زنجان،سال 1394 . مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (116) :122-137

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5097-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان
چکیده:   (589 مشاهده)
زمینه و هدف: دیابت نوع 2 یک بیماری متابولیک است که با سبک زندگی سالم قابل پیشگیری و کنترل است. عدم پیروی از رژیم درمانی در بیماری‌های مزمن، یک مشکل اساسی درسرتاسر جهان است. این مطالعه با هدف بررسی میزان پیروی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 از رژیم درمانی توصیه شده در شهر زنجان در سال 1394 اجرا شد.
روش بررسی: این مطالعه‌ی توصیفی- تحلیلی بر روی 385 بیمار مبتلا به دیابت نوع2 انجام گردید. داده‌ها با استفاده از نمونه خون بیماران و پرسشنامه‌هایی در زمینه‌ی رژیم غذایی، رژیم دارویی و فعالیت فیزیکی (که اعتبار آن‌ها در مطالعه مقدماتی تایید شده بود)، جمع‌آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: از مجموع 385 بیمار مورد بررسی، 4/56 درصد مونث و 5/80 درصد متاهل بودند و میانگین سنی بیماران 9/54 سال بود. همچنین
9/76 درصد از فعالیت فیزیکی، 4/50 درصد از رژیم غذایی
و 5/52 درصد از رژیم دارویی توصیه شده پیروی مطلوبی نداشتند. ارتباط معنی‌داری بین جنسیت، سطح تحصیلات، بیماری زمینه‌ی دیگر، و وضعیت اشتغال بیماران با میزان پیروی بیماران از فعالیت فیزیکی؛ بین میزان پیروی از رژیم غذایی و وضعیت تاهل وجود نداشت (05/0P<) اما بین میزانHbA1c  و خودگزارش دهی پیروی از رژیم درمانی ارتباط معنی‌داری یافت شد (05/0P<).
نتیجه گیری: پیروی از رژیم درمانی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در شهر زنجان بسیار کمتر از حد مطلوب می‌باشد. بنابراین تبیین استراتژی‌های لازم در این زمینه جهت پیشگیری از عوارض شدید دیابت و کنترل بهتر آن ضروری می‌باشد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۱۴

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.