دوره 26، شماره 117 - ( 7-1397 )                   جلد 26 شماره 117 صفحات 126-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

F D, B P, M N. The Effect of 5HT3 Agonist Receptor of the Lateral Hippocampal on Amnesia Induce by Morphine in Mice . JAMBR. 2018; 26 (117) :126-137
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5413-fa.html
دوستی فاطمه، پاکپور بهاره، نوائیان مجید. بررسی اثر آگونیست گیرنده 5HT3 هیپوکامپ جانبی بر فراموشی ناشی از مورفین در موش‌های کوچک آزمایشگاهی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (117) :126-137

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5413-fa.html

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تهران
چکیده:   (2593 مشاهده)
زمینه و هدف: اوپیوئیدها اثرات متنوعی روی اعمال شناختی می‌گذارند و برهمکنشی نیز بین گیرنده‌های سروتونینی و اوپیوئیدی در برخی از ساختارهای مغزی از جمله هیپوکامپ گزارش شده است، بنابراین احتمال وجود برهمکنش عملکردی بین سیستم‌های اوپیوئیدی و سروتونینی در زمینه‌ی کنترل حافظه وجود دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر آگونیست گیرنده‌های 5HT3 بر بازگشت حافظه تخریب شده توسط مورفین بود.
روش بررسی: در این آزمایش از 96 راس موش کوچک آزمایشگاهی نژاد NMRI استفاده شد. این موش‌ها به دوازده گروه هشت‌تایی موش  تقسیم شدند که به ترتیب دوزهای مختلف آگونیست رسپتور5-HT3 ، دوزهای مختلف مورفین و تداخل اثر موفین و آگونیست گیرنده5-HT3 را دریافت کردند. مورفین به صورت درون صفاقی تزریق شد و آگونیست گیرنده 5HT3 (M-CHL) (m-Chlorophenylbiguanide hydrochloride) به صورت درون هیپوکامپی. روش حافظه اجتنابی مهاری از نوع step-down برای بررسی حافظه مورد استفاده قرار گرفت.
یافته ها: تزریق درون صفاقی مورفین (5 میلی‌گرم بر کیلوگرم) منجر به فراموشی شد. تزریق درون هیپوکامپی و قبل از آموزش آگونیست گیرنده
5-HT3 (M-CHL)  (5/0 نانوگرم بر موش) نیز منجر به تخریب حافظه‌ی کسب شده گردید (50/0P>) همچنین تزریق درون هیپوکامپی
M-Chl 005/0 نانوگرم بر موش) منجر به بازگشت حافظه تخریب شده توسط مورفین (5 میلی‌گرم بر کیلوگرم) گردید که معنی‌دار نبود.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد یک اثر سینرژیستیک بین آگونیست گیرنده‌های 5-HT3 با گیرنده‌های اپیوئیدرژیک هیپوکامپ وجود دارد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۷/۸/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۸/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۷/۸/۲۳

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.