دوره 26، شماره 117 - ( 7-1397 )                   جلد 26 شماره 117 صفحات 138-144 | برگشت به فهرست نسخه ها

M K, M K, E S, S N. Isolation of Nocardia cyriacigeorgica from Patient Suspected to Tuberculosis. zumsj. 2018; 26 (117) :138-144
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5414-fa.html
کیخا مسعود، خورشیدی مهدی، شمسی پور عزت، نوید سپهر. جداسازی نوکاردیا سیریاسیجئورجیکا از بیمار مشکوک به سل. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1397; 26 (117) :138-144

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-5414-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (2647 مشاهده)
نوکاردیا باکتری گرم مثبت و اسید فاست نسبی است که به صورت ساپروفیت در منابع محیطی زندگی می‌کند. این گروه از باکتری ها قادرند از طریق استنشاق و تلقح تروماتیک وارد بدن انسان شده و در نتیجه عفونت‌های نوکاردیوزیس را پدید آورند.
معرفی بیمار: مرد 32 ساله با علایمی چون تب، کاهش وزن تدریجی و سرفه‌های پایدار به بیمارستان الزهرا مراجعه نمود. ابتدا فرض بر این بود که بیمار مورد نظر به بیماری سل مبتلاست اما در هیچ یک از نمونه‌های خلط آن مایکوباکتریوم توبرکلوزیس جداسازی نشد. در نهایت از بیمار نمونه شست‌وشوی برونش گرفته شد و با توجه به معاینات کلینیکی و ارزیابی‌های میکروب شناسی عامل بیماری به عنوان نوکاردیا سیریا سیجئورجیکا تشـخیص داده شد.
نتیجه گیری: طبق گزارش حاضر، عفونت‌های نوکاردیوزیس ممکن است در بیماران نقص سیستم ایمنی و حتی افراد سالم نیز رخ دهد. با توجه به شباهت‌های تظاهرات بالینی و یافته‌های رادیولوژیک بیماری سل و عفونت‌های تنفسی نوکاردیایی، پزشکان می‌بایست به عفونت‌های تنفسی نوکاردیایی نیز توجه کنند.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۷/۸/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۸/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۷/۸/۲۳

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.