دوره 13، شماره 53 - ( دى 1384 )                   جلد 13 شماره 53 صفحات 29-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

نگارنده رضا، اسکویی سیده فاطمه، احمدی فضل الله، نیکروش منصوره. مـاهیت حمایت از بیمـار. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1384; 13 (53) :29-38

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-647-fa.html

چکیده:   (19816 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: آن چه در پرستاری حمایت از بیمار را ضروری می‌سازد، آسیب پذیری بیمار است. گرچه هر یک از اعضای تیم بهداشتی می‌توانند از بیمار حمایت کنند، پرستاران برای تقبل و ایفای این وظیفه تعهد و تمایل بیشتری نشان می دهند. با این که حرفه‌ی پرستاری نقش حمایت از بیمار را برای پرستاران پذیرفته است، هنوز در تعریف آن چه که حمایت از بیمار نام می‌گیرد، اتفاق نظر نیست. از این رو مطالعه‌ی حاضر به تبیین مفهوم حمایت از بیمار در تجربیات پرستاران در سال 1383 در تهران پرداخته است. روش بررسی: این پژوهش کیفی به روش نظریه‌ی پایه (Grounded Theory) انجام شد. نمونه‌های پژوهش شامل 24 پرستار (پرستار بالینی، سرپرستار و سوپروایزر) از بیمارستان حضرت رسول اکرم وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران بودند. برای جمع آوری داده‌ها از مصاحبه‌ی نیمه ساختار یافته استفاده شد. تمامی مصاحبه‌ها ضبط و سپس کلمه به کلمه دست نویس شدند تا مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند. تجزیه و تحلیل داده‌های این تحقیق با استفاده از روش مقایسه‌ی مداوم مطابق با روش استراوس و کوربین(Strauss & Corbin) صورت گرفت. یافته‌ها: در این پژوهش "ماهیت حمایت از بیمار" یکی از طبقات اصلی بود که پدیدار شد. طبقه‌ی مزبور و طبقات فرعی آن به مفاهیمی می‌پرداخت که از منظر شرکت کنندگان این تحقیق، حمایت نام می گرفت و شامل فرایندها و اعمالی نظیر آگاه کردن و آموختن، ارج نهادن و محترم شمردن، پشتیبانی، حفاظت و تامین استمرار مراقبت‌ها، پی‌گیری و هماهنگ کردن بود. نتیجه‌گیری: پرستاران حمایت از بیمار را وظیفه‌ی اخلاقی و از نقش‌های حرفه‌ای خود می دانند و بر این باور هستند که آن‌ها با اعمال و فعالیت‌های متنوعی به حمایت از بیمار می‌پردازند. از این رو ضرورت دارد تلاش‌های هماهنگ شده‌ای در بخش‌های آموزش ، پژوهش و مدیریت پرستاری برای حرفه‌ای نمودن این نقش به عمل آید.

متن کامل [PDF 135 kb]   (2066 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۷/۹/۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۱۶

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.