دوره 16، شماره 64 - ( 7-1387 )                   جلد 16 شماره 64 صفحات 47-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pouryaghoub G, Sadeghniiat K, Sarreshtahdar H. Neuropsychological Effects of “Perchloroethylene” on Exposed Dry Cleaning Workers. zumsj. 2008; 16 (64) :47-56
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-811-fa.html
پوریعقوب غلامرضا، صادق نیت حقیقی خسرو، سرشته دار حمیدرضا. بررسی عوارض عصبی- روانی پرکلرواتیلن در شاغلین خشک‌شویی‌ها. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1387; 16 (64) :47-56

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-811-fa.html

چکیده:   (20448 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: یکی از کاربردهای شایع حلال‌ها، استفاده از پرکلرواتیلن در خشکشویی‌ها می‌باشد. مواجهه با این ماده‌ی شیمیایی اثرات منفی بسیاری داشته و اندام‌‌های مختلف بدن از جمله کبد، کلیه، اعصاب و قلب را می‌تواند تحت‌تأثیر قرار دهد. در این مطالعه ما اثرات نورولوژیک مواجهه‌ی مزمن با پرکلرواتیلن در کارکنان خشکشویی‌ها را مورد بررسی قرار دادیم. روش بررسی: در یک مطالعه‌ی همگروهی تاریخی، 40 نفر گروه مواجهه‌یافته با پرکلرواتیلن با 40 نفر غیرمواجهه مقایسه شد. جهت جمع‌آوری اطلاعات از پرسش‌‌‌نامه و فهرست باز‌بینی استفاده شد. جمع‌آوری اطلاعات توسط محققین انجام گرفت. فراوانی مشکلات گزارش شده در دو گروه محاسبه و با یکدیگر مقایسه شد. یافته‌ها: فراوانی افسردگی در گروه مواجهه و گروه غیرمواجهه به ترتیب 5/42 درصد و 5/22 درصد بود و این اختلاف پس از حذف اثر سن و سطح تحصیلات از نظر آماری معنی‌دار بود (056/0=P). فراوانی فراموشکاری در گروه مواجهه از گروه غیر‌مواجهه بیشتر بود، ولی این اختلاف از نظر آماری معنی‌دار نبود (05/0P). نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه‌ی ما در مورد افسردگی با نتایج مطالعات دیگر همخوانی داشت، ولی در سایر موارد رابطه‌ی معنی‌داری بین مواجهه‌ی مزمن با پرکلرواتیلن در خشکشویی و علایم عصبی، روانی سنجیده شده توسط این مطالعه یافت نشد و در مورد شکایت از بازبینی مکرر یافته‌ای غیرقابل‌انتظار داشتیم.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۷/۱۱/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۸

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.